La Diputació de València renova la seua col·laboració amb ACNUR per a prestar ajuda humanitària als refugiats de Iemen

Guardar

Natalia Enguix es reunix amb ACNUR / foto Abulaila
Natalia Enguix es reunix amb ACNUR / foto Abulaila

La Diputació de València renova un any més la seua col·laboració amb ACNUR, el Comité espanyol de l'Agència de l'ONU per als Refugiats, a través de la delegació de Cooperació Internacional que dirigix la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix. La institució provincial destinarà en 2024 una partida de 40.000 euros per al projecte de protecció i ajuda humanitària a la població desplaçada a Yemen.

D'esta manera, "la Diputació consolida la seua col·laboració amb ACNUR, a la qual hem d'agrair la gran faena que realitza per a donar atenció bàsica al personal civil que patix les conseqüències de les guerres, com en este cas a Yemen, un conflicte oblidat que requerix ajuda permanent per als dos milions de persones que viuen en assentaments informals i en condicions extremes", explica la vicepresidenta Enguix.

Per part seua, la coordinadora de la delegació valenciana d'ACNUR, Arancha García, agraïx la col·laboració de la Diputació en el programa que el Comité espanyol presta fora de les fronteres del país, principalment en "emergències cròniques com la de Yemen, on s'han complit ja nou anys d'un conflicte intern que manté atrapada i en una situació molt difícil a la població civil, i on gràcies a estes ajudes podem actuar per a garantir refugi i en la prevenció de la violència sexual en dones i xiquetes".

La Diputació de València ve col·laborant amb ACNUR en el projecte d'ajuda humanitària a Yemen des de 2019, amb diferents subvencions que superen els 200.000 euros i que han servit, per exemple, per a distribuir kits d'articles bàsics com a mantes, sabó, poals, mosquiteres i utensilis de cuina.

Esforç inversor

Natàlia Enguix ha destacat que la Diputació "ha fet enguany un esforç inversor en matèria de Cooperació Internacional, amb mig milió d'euros més de pressupost davant l'increment i intensificació de diferents conflictes armats que, com és habitual, patixen especialment les persones desplaçades i refugiades".

En el cas d'ACNUR, la corporació provincial ha firmat des de 2012 diferents convenis i concedit subvencions al Comité espanyol per valor de 270.000 euros, inclosa la partida per a enguany a Yemen, que se suma a les ajudes destinades al país situat a Orient Pròxim i a altres invertides anteriorment a Kenya, Sahel i Jordània. A més, des de 2007 ha aportat altres 65.000 euros per a projectes de sensibilització desenvolupats per l'agència a la província de València.

ACNUR, Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, va sorgir després de la Segona Guerra Mundial, al desembre de 1950, amb la finalitat d'ajudar a les persones desplaçades pel conflicte a Europa.

Destacats