La Diputació de València recuperarà el Pla de Nuclis després de 10 anys

Natàlia Enguix, vicepresidenta primera, va comunicar a l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés, que l'àrea de Cooperació Municipal recuperarà aquest pla per a llogarets que es va activar per última vegada en 2014

Guardar

Natàlia Enguix amb l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés
Natàlia Enguix amb l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés

La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha aprofitat la reunió amb Rocío Cortés, alcaldessa de Requena, el municipi amb més aldees de la província, per a anunciar-li la recuperació del Pla de Nuclis deu anys després de la seua supressió. Esta línia inversora, complementària al Pla Obert que deixarà prop de 12 milions d'euros a la comarca i 2.815.000 euros a Requena, "permetrà a les aldees tindre servicis i instal·lacions de qualitat i que les persones que ho desitgen puguen continuar habitant en elles, amb els mateixos drets que els ciutadans dels municipis dels quals depenen", explica Enguix.

La vicepresidenta va avançar a l'alcaldessa de Requena, el municipi més extens de la Comunitat, la recuperació d'aquest pla inversor que serà dirigit principalment "als ajuntaments de menys de 25.000 habitants que tenen nuclis de població o aldees i que no hagen vist millorada la seua assignació en el Pla Obert d'Inversions per als pròxims quatre anys".

Rocío Cortés va mostrar el seu agraïment al govern provincial per "recuperar un pla que per a Requena és fonamental, tant en la lluita contra la despoblació com en l'ajuda directa als nostres 25 llogarets, alguns bastant allunyats del municipi, com Casas del Río, perquè puguen tirar avant". En la mateixa línia es va expressar després de la reunió l'alcalde de Venta del Moro, Luis Francisco López Yeves, qui va destacar la importància de "reforçar els servicis en aquestes xicotetes poblacions".

L'últim Pla de Nuclis aprovat per la Diputació de València data de 2014, moment des del qual no hi ha hagut una línia específica dirigida a aldees de la província, les aportacions de les quals arribaven a través de les inversions en els municipis als quals pertanyen. La recuperació del pla respon "a les peticions d'alguns ajuntaments que necessiten ajudes directes per a les seues pedanies, amb la intenció que no hi haja ciutadans de primera i de segona a la província", ha assenyalat Enguix, qui apunta que el Pla de Nuclis servirà també per a "compensar l'assignació d'alguns dels pocs municipis que no han vist incrementada la seua assignació en el Pla Obert".

El Pla de Nuclis avançat per la responsable de Cooperació Municipal arribarà també a altres municipis que no han vist ampliada la seua aportació en el principal programa inversor de la Diputació, a conseqüència de modificar en la fórmula de repartiment la incidència d'estos nuclis de població disseminats. En esta situació es troben Alpuente i Andilla, a la comarca dels Serrans.

Destacats