La Diputació de València mantindrà l'ajuda a l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina

Guardar

Natàlia Enguix
Natàlia Enguix

La Diputació de València mantindrà la seua ajuda a l'Agència de Nacions Unides per als refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA España), a través de la seua delegació en la Comunitat Valenciana. Així ho ha confirmat aquest dimarts la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació Internacional, Natàlia Enguix, qui ha avançat que la corporació provincial "mantindrà la seua aportació a la UNRWA i si és necessari l'augmentarà, perquè entenem que hem d'ajudar a la població civil, que és la que més està patint, amb independència de qui haja provocat el conflicte".

Enguix ha recordat que "en el moment més crític del conflicte bèl·lic en la Franja de Gaza, la Diputació va mantindre la seua ajuda a la UNRWA", amb una aportació de 40.000 euros dirigida a l'assistència alimentària per a la població refugiada de Palestina en situació d'especial vulnerabilitat. Aquesta corporació "estarà sempre del costat de qui més patisca la guerra i en este cas, de la població més feble, dones i xiquets", ha afegit la vicepresidenta de la Diputació de València.

Mentre més d'una desena de països congelen les seues ajudes a la UNRWA, en plena recrudescència del conflicte palestí-israelià, Natàlia Enguix insisteix que des de la Diputació "estem a favor de la pau i la dignitat de tots els pobles, i en contra de qualsevol acció que perjudique o pose en risc a la població civil". En aquest sentit, l'ajuda a la UNRWA respon a la crida d'urgència llançada per l'Agència de Nacions Unides, a causa de l'empitjorament de la situació a Gaza després de l'ofensiva d'agost de 2022.

L'objecte de la col·laboració entre la Diputació i l'agència oficial de l'ONU és reduir la inseguretat alimentària de la població més vulnerable de la Franja de Gaza, tenint en compte les necessitats especials de dones i xiquetes, garantint que aquestes accedisquen a l'ajuda. El projecte garanteix la seguretat alimentària a través de la distribució de cistelles d'aliments sense caducitat a més d'un miler de persones refugiades de Palestina en situació de pobresa, de les quals s'estima que aproximadament un 50% són dones, un 47% menors i un 4% té algun tipus de diversitat funcional.

A més dels aliments que no caduquen, els kits que compra l'agència oficial de Nacions Unides en ajuda de la Diputació inclouen mantes, tendes de campanya i medicaments, entre altres productes bàsics per a l'ajuda humanitària que es presta als refugiats palestins.

Des de l'any 2013, la Diputació de València ve col·laborant en aquestes actuacions d'emergència a Gaza, sempre en l'àmbit de la crisi humanitària. Fins al present any, la delegació provincial de Cooperació Internacional ha participat en una dotzena de projectes, amb una dotació global de 285.000 euros, que s'ha traduït en diferents accions d'ajuda humanitària a Síria i la Franja de Gaza.

Destacats