La Diputació de València i Labora fomentaran l'emprenedoria i l'autoocupació en municipis en risc de despoblació

Guardar

El president de la Diputació, Vicent Mompó, i la directora general de Planificació i Servicis de Labora, Marisa Mezquita
El president de la Diputació, Vicent Mompó, i la directora general de Planificació i Servicis de Labora, Marisa Mezquita

La Diputació de València i Labora, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació de la Generalitat, realitzaran accions de foment, impuls d'emprenedoria i autoocupació en municipis xicotets o en risc de despoblació de la província. Així ho van acordar, després de la reunió mantinguda al Palau de la Batlia, el president de la Diputació, Vicent Mompó, i la directora general de Planificació i Servicis de Labora, Marisa Mezquita.

El president Mompó ha explicat que l’encontre ha servit per a “perfilar les actuacions que permeten impulsar l'ocupació i l'activitat econòmica als pobles més xicotets, que són els que més necessiten l'ajuda de la Diputació”. Mompó ha ressaltat “la importància de la col·laboració entre institucions per a arribar més lluny, en este cas a municipis d'interior on estes ajudes poden generar oportunitats laborals, que són fonamentals per a fixar població”.

Per part seua, Marisa Mezquita ha destacat que és la primera vegada que Labora oferix a la Diputació de València un conveni per a poder oferir un servici complet d'informació i acompanyament per a l'autoocupació, així com subvencions a les persones que vullguen emprendre. “La Diputació està molt implicada en impulsar l'activitat econòmica en els municipis que estan en risc de despoblació i des de Labora ens sumarem a eixe compromís en este conveni”, ha manifestat.

“En la reunió hem estudiat fórmules de col·laboració que generen iniciatives per a potenciar l'ocupació estable i de qualitat a la província de València”, ha indicat Mezquita, qui ha recordat alguna de les iniciatives posades en marxa en eixa línia d'acció com el Bus Labora o els Fòrums d'Ocupació, que busquen fer de Labora “un organisme útil, pròxim i accessible que arribe a totes les persones de la Comunitat, residisquen on residisquen”.

En este sentit, Vicent Mompó ha defensat “esta línia de treball centrada en que tots els ciutadans, visquen en zones de litoral o d'interior, tinguen els mateixos servicis i oportunitats, que és un dels eixos de la gestió de la Diputació”. “Per a això, hem incrementat les ajudes directes a municipis en risc de despoblació, però també hem tingut en compte esta realitat en les polítiques posades en marxa des d'altres àrees, com per exemple, el foment del turisme rural o buscar solucions perquè els pobles sense fibra òptica disposen d'internet”, ha detallat Mompó.

Destacats