La Diputació de València intensifica el treball en matèria d'igualtat amb més ajudes i menys burocràcia

Guardar

Gala ‘Dones Tyrius per la igualtat’
Gala ‘Dones Tyrius per la igualtat’

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha participat en la gala ‘Dones Tyrius per la igualtat’ de l'Associació Tyrius d’Ames de casa i Consumidors, en la qual s'ha reconegut a persones i organitzacions que a través del seu esforç, innovació i lideratge han contribuït amb la labor de l'associació centrada en la lluita per la igualtat d'oportunitats.

En primer lloc, el president provincial es va dirigir als guardonats: “la vostra contribució i empatia és essencial en la nostra societat, per això, vos anime que seguiu així. Enhorabona per la vostra valentia, determinació i esforç”. A continuació, Mompó es va referir a l'associació Tyrius, “una entitat que duu a terme una incansable labor per la defensa dels drets de les dones”, i va expressar el seu desig que estos premis “servisquen per a llançar un missatge a l'uníson, que els maltractadors no tenen lloc ni complicitat possible en la nostra societat”.

Mompó va apuntar que en la Diputació de València, a través de l'àrea d'Igualtat, la Xarxa contra la Violència de Gènere ja compta amb 236 municipis integrats, arribant al 90% de la província. En este sentit, va avançar que en 2024 “tots estos pobles rebran prop d'un milió d'euros, quasi un 30% més que en 2023, i les ajudes per a associacions de dones que fomenten l'equitat passen de 80.000 a 180.000 euros”.

Així, el president provincial va afegir que “més enllà dels números, volem que este increment es traduïsca en mesures efectives i reals, facilitant els processos, reduint la burocràcia i avançat el pagament del 75% de l'ajuda en el moment de la concessió”.

“Les institucions tenim una enorme responsabilitat en esta qüestió -continua Mompó- i no podem ser indiferents davant la realitat; ací no importen les ideologies, les diferències no són una debilitat, sinó una fortalesa, i compartim una convicció indestructible: posar fi a una problemàtica que només en el que portem de 2024 ha posat fi a la vida de nou dones a España”.

Així mateix, va posar l'accent en la necessitat de “fer un major esforç per a una millor difusió de les diferents formes de discriminació que existixen, i és imprescindible l'organització de gales com esta, amb uns guardons que reconeixen, elogien i distingixen l'excepcional labor de persones anònimes que es convertixen en heroïnes del dia a dia, moltes vegades sense ser conscients d'això”.

Gala ‘Dones Tyrius per la igualtat’

La primera gala ‘Dones Tyrius per la igualtat’ va tindre lloc en el Centre Cultural la Beneficència de la Diputació i va reunir més de 200 persones de 40 associacions Tyrius. En total van ser tres les categories que van emmarcar els premis: ‘Premi a un personatge públic que ha treballat per la igualtat de la mà de Tyrius’, ‘Premi a una associació que ha destacat enguany per la seua labor per aconseguir la igualtat’, i ‘Premi per la seua trajectòria vital’.

El president Mompó va ser l'encarregat d'entregar el guardó que reconeix la labor d'un personatge públic que ha treballat per la igualtat de la mà de Tyrius. En este cas, va rebre el guardó Marta Torrado, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de València. Així mateix, la diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, va entregar el premi a l'associació d’ames de casa i consumidors Tyrius de Xàtiva, un guardó que distingix el treball realitzat per esta entitat. Finalment, Asunción Francés, que va ser durant 27 anys presidenta provincial de Tyrius i presidenta de la Federació d’Ames de casa i Consumidors de la Comunitat Valenciana, va rebre de mans de la secretària autonòmica d'Igualtat, Asunción Quinzá, i de la presidenta autonòmica de Tyrius, Eugenia Garrigues, la distinció per la seua trajectòria vital.

Destacats