La Diputació de València incrementa la seua aposta per descentralitzar la formació en els municipis

Guardar

Ricardo Gabaldón, diputat de Formació
Ricardo Gabaldón, diputat de Formació

El ple de la Diputació de València ha aprovat per unanimitat el Pla General de Formació 2024, que inclou com a principal novetat la descentralització de part de les accions formatives en diferents municipis de la província. En concret, des del Servei de Formació de la Diputació de València, s'ha previst la formació en seus i espais cedits pels ajuntaments de la província de cursos relacionats amb àrees com a desenvolupament rural, turisme, projectes europeus o procediment administratiu, entre altres.

“Dins de l'aposta que el govern provincial presidit per Vicent Mompó realitza per aproximar la Diputació als municipis, considerem fonamental acostar estos cursos als nostres pobles, per a així facilitar que els treballadors i treballadors dels diferents ajuntaments puguen continuar millorant la seua formació, i, en definitiva, poder oferir un millor servici a la ciutadania”, ha declarat el diputat provincial responsable de Formació, Ricardo Gabaldón.

Este Pla de Formació per a 2024 inclou una oferta global de vora 6.000 places repartides entre els quasi 200 cursos programats inicialment, dirigits a tot el personal pertanyent a la pròpia Diputació, als ajuntaments i a la resta d'entitats locals de la província. No obstant això, el nombre inicial d'accions formatives es pot incrementar al llarg de l'any segons les necessitats i la demanda existent i a través del Pla Agrupat de Formació Contínua.

El contingut dels cursos que s'impartiran durant el present exercici continua srribant a una gran quantitat d'àmbits. Quant al contingut dirigit als empleats dels ajuntaments, cal destacar l'important capítol dedicat a la formació relativa a competències digitals, administració electrònica i transformació digital. També tenen gran rellevància altres matèries com el valencià, la contractació, la gestió econòmica, la gestió de fons europeus i la igualtat.

En clau interna sobreïx la formació proposada pels serveis per al personal de nou ingrés en matèries com a protecció de dades, ciberseguretat, igualtat, protocol d'assetjament sexual, prevenció, salut laboral i administració electrònica.

Quant a les diferents modalitats de cursos, es manté una important oferta de cursos en línia, la qual cosa afavorix la participació i permet portar la formació a més personal. També s'han programat activitats formatives de caràcter presencial, i destaquen les que es realitzaran en formats mixtos, en línia i amb videoclasses.

Conferències per a càrrecs electes i nou itinerari formatiu

El Pla de Formació 2024 de la Diputació de València contempla la realització d'un cicle de conferències -DIVALTemática- destinades a càrrecs electes (regidors i alcaldes) amb les temàtiques de major actualitat i que major interés poden suscitar per a ells.

A més, cal afegir un nou itinerari formatiu als quals es realitzen en els últims anys i que tenen ja una important implantació a la província, com és el cas de DIVALDirectia per a personal amb responsabilitats directives, i DIVALData per a responsables de protecció de dades. Es tracta del llançament de l'itinerari formatiu DIVALComunica, destinat a tot el personal empleat públic amb l'objectiu de millorar la comunicació amb la ciutadania, tant en castellà com valencià, simplificant el llenguatge administratiu.

Totes les accions formatives seran impartides per un professorat expert en les matèries de referència, procedent de l'àmbit universitari i també del professional, o bé de la pròpia administració provincial i els ajuntaments. El personal interessat a inscriure's en estos cursos pot fer-lo fins al pròxim 13 de març (inclusivament) accedint a l'apartat de Teletramitació de la web de Formació, a través de l'enllaç www.dival.es/formacion

 

Destacats