La Diputació de València i la Generalitat coordinen les seues actuacions en matèria de carreteres

Guardar

La Diputació de València i la Generalitat coordinen les seues actuacions en matèria de carreteres
La Diputació de València i la Generalitat coordinen les seues actuacions en matèria de carreteres

L'àrea de Carreteres de la Diputació de València i la Direcció General d'Infraestructures i Projectes Urbans de la Generalitat coordinaran les actuacions programades per les dos administracions per a la millora de les seues respectives xarxes de carreteres. Així s'ha acordat en una reunió de treball entre la diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, i la directora general d’Infraestructures del Consell, María José Martínez Ruzafa, juntament amb personal tècnic de les dos entitats.

Mazzolari, també vicepresidenta segona de la Diputació, afirma que “la millora de les comunicacions entre els pobles és un servici essencial per a la ciutadania, per la qual cosa és obligació de l'Administració Pública oferir-lo amb les millors garanties, més enllà de les competències que tinga cada institució”.

Així mateix, la diputada de Carreteres ha anunciat que “la Diputació s'integrarà en un grup de treball entre la Generalitat Valenciana i les tres Diputacions per a la revisió de la Llei de Carreteres i la preparació d'un reglament associat”.

Conveni per a millorar els camins rurals

Un altre dels assumptes tractats durant la jornada de treball va ser el programa de millora dels Camins d'Interés Territorial emprés per l'àrea de Carreteres de la Diputació. Es tracta de camins de domini públic, la titularitat dels quals correspon als ajuntaments, però que tenen una funcionalitat afegida per algun motiu, com pot ser acurtar itineraris, comunicar llocs amb mobilitat estacional o constituir l'única via d'accés a nuclis habitats de relativa importància. 

En este sentit, la vicepresidenta de la Diputació i la directora general van acordar preparar un conveni marc que permeta la col·laboració entre les dos administracions a les comarques en especial risc de despoblació. “Es tracta d'una magnífica notícia per als usuaris d'estos camins, perquè són vies molt transitades pels veïns de la zona, i el seu condicionament els permetrà recórrer-los amb major seguretat, i també comoditat”, conclou Mazzolari.

La reunió també va servir perquè la Diputació presente la proposta d'actuacions a incloure en el conveni existent entre la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per a l'execució d'actuacions de millora del sistema viari de la Comunitat Valenciana en el període 2022/2025.

Destacats