La Diputació de València destina un milió d’euros perquè els municipis elaboren els seus plans d'Agenda Urbana

Guardar

Vicent Mompó i Juan Ramón Adsuara
Vicent Mompó i Juan Ramón Adsuara

La Diputació de València repartirà entre els municipis i mancomunitats 960.000 euros per a l'elaboració del Pla d'Acció d'Agenda Urbana, el document estratègic per a un desenvolupament urbà sostenible. En la subvenció de 2024 es destinaran de 720.000 euros a municipis de fins a 20.000 habitants i 240.000 euros a mancomunitats.

Concretament, les quanties màximes són de 7.500 euros per als municipis de fins a 5.000 habitants; de 10.000 euros per als de 5.001 a 10.000 habitants; de 15.000 euros per als de 10.001 fins a 20.000 habitants; i de 15.000 euros per a les mancomunitats.

Per a la seua obtenció es valorarà l'existència d'algun pla estratègic territorial com a Guia Smart City, PMUS, PUAM, etc. i si existixen projectes tractors susceptibles de ser incorporats al Pla d'Acció de l'Agenda Urbana, així com treballs iniciats abans de la publicació de la convocatòria i que tinguen relació amb l'elaboració de l'Agenda Urbana.

El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, i el diputat de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, han firmar este matí la subvenció d'enguany, que es publicarà en els pròxims dies en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). A partir d'eixe moment, els municipis i mancomunitats disposaran de 15 dies hàbils per a sol·licitar l'ajuda.

Mompó ha destacat que “és fonamental que els municipis tinguen el seu Pla d'Acció d'Agenda Urbana preparat per a poder optar a les ajudes europees eficientment”. “Cal tindre en compte que els municipis més xicotets no tenen temps per a redactar els projectes quan es publiquen les ajudes europees; si invertim, com estem fent, perquè puguen tindre les seues agendes urbanes preparades, els serà molt més fàcil demanar les ajudes quan es publiquen”, ha esgrimit el president.

Per part seua, Adsuara ha explicat que “es pretén que estos plans d'Agenda Urbana estiguen en sintonia amb els objectius, la metodologia de treball i l'enfocament transversal proposats per l'Agenda Urbana Espanyola i els Objectius de Desenvolupament Sostenible establits per la Unió Europea. Així es fomenta també la planificació estratègica territorial de la província de València”.

Destacats