La Diputació de València convoca les ajudes ‘Impulsem Turisme’ 2024 per valor de 1,9 milions d'euros

Guardar

Cráter del Cerro de Agras
Cráter del Cerro de Agras

La Diputació de València ha convocat les ajudes econòmiques anuals destinades a la projecció turística de la província del programa ‘Impulsem Turisme’, per a la creació de productes turístics i la promoció turística; accions de promoció, creació, manteniment i millora d'infraestructures turístiques; i suport a les entitats del sector.

Es tracta de les subvencions anunciades en este àmbit pel president de la corporació provincial, Vicent Mompó, en la passada edició de Fitur a Madrid.

El diputat de Turisme de la corporació provincial, Pedro Cuesta, ha destacat que les subvencions busquen “col·laborar amb els municipis i les entitats del sector de la província de València en la seua promoció i creixement turístic amb unes ajudes àgils, eficaces i diversificades, que es concedixen per concurrència competitiva i incrementen el desenvolupament turístic provincial en totes les seues manifestacions".

La corporació provincial ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) número 55, de 18 de març de 2024, la convocatòria del programa de subvencions, que distribuirà un pressupost total de 1.888.000 euros mitjançant cinc línies d'ajudes, a través del Centre de Turisme de la Diputació.

Cinc línies d'ajudes

Les cinc línies del programa ‘Impulsem Turisme’ 2024 es distribuixen en subvencions destinades a entitats locals i les dirigides a entitats sense ànim de lucre.

Les ajudes a entitats locals són les dirigides a municipis sense la condició de municipi turístic, amb un pressupost de 770.000 euros; les destinades a entitats locals menors, per un valor total de 18.000 euros; les subvencions dirigides a subvencionar inversions en municipis de menys de 30.000 habitants, dotades amb una partida de 500.000 euros; i les consignades per a mancomunitats, per un valor de 200.000 euros.

Respecte al segon bloc d'ajudes, les destinades a entitats sense ànim de lucre, es distribuixen entre les dirigides a associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre (200.000 euros); i les convocades per a organitzacions representatives de les empreses del sector turístic de la província (200.000 euros).

Es consideraran despeses subvencionables els especificats en cada convocatòria d'ajudes del programa ‘Impulsem Turisme’ 2024, entre els quals figuren: el desenvolupament de productes turístics nous; l'organització d'esdeveniments turístics; edició i publicació de catàlegs; cartelleria o altres suports publicitaris; campanyes de promoció turística; aplicacions informàtiques que contribuïsquen a millorar la gestió de la informació turística; accions i/o plans encaminats a la gestió turística intel·ligent; i despeses derivades d'inversions en condicionament d'infraestructures i instal·lació de senyalització, entre altres.

El termini de presentació de sol·licituds a les cinc línies d'ajudes del programa ‘Impulsem Turisme’ 2024 de València Turisme conclourà divendres que ve 12 d'abril (inclusivament).

Destacats