La Diputació de València ajuda a les comissions falleres de la província amb 450.000 euros

El president, Vicent Mompó, reafirma "el seu compromís amb les Falles" i reivindica la festa com "una senyal d'identitat del poble valencià que hem de protegir i cuidar"

Guardar

Mompó en la recepció a les falleres majors de València
Mompó en la recepció a les falleres majors de València

Les subvencions anuals de la Diputació de València per a les comissions falleres de la província ascendixen enguany a 450.000 euros. “Amb esta ajuda vam demostrar el nostre compromís amb les Falles, un senyal d'identitat del poble valencià que hem de protegir i cuidar”, ha destacat el president de la Diputació, Vicent Mompó.

Mompó, qui visitarà estos dies les falles de diferents municipis, entre ells Xàtiva, La Llosa de Ranes, Picassent, Benaguasil, La Pobla de Vallbona, Gandia, Alzira, Algemesí i Torrent, ha assegurat que “la Diputació sempre estarà al costat de les festes i tradicions valencianes”. “Saber que la província està presa ara mateix per milers de monuments, que hi ha centenars de bandes interpretant la nostra música, que en cada cantonada fa olor de pólvora, i que tot això és el resultat de la il·lusió i l'esforç col·lectiu que se succeïx any rere any durant dècades és admirable i cal preservar-ho”, ha assenyalat el president de la Diputació.

Unes Falles de Traca

Sota el lema ‘Unes Falles de Traca’, la Diputació ha programat diferents actes per a sumar-se a les festes de San José. Del 4 al 19 de març acull l'exposició ‘Ninots: l’artesania de les Falles’. Una mirada a l'ofici de l'artista i al pes que les comarques valencianes tenen en la festa, més enllà de l'epicentre del Cap i Casal. 

A més, ha celebrat l'habitual recepció a les Falleres Majors de València, a les juntes locals i les comissions falleres. 

Altres ajudes al món faller

En el seu objectiu de protegir la festa fallera i amb ella els sectors tradicionals valencians la Diputació de València va subvencionar amb 300.000 euros a Piroval, Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana, per a organitzar ‘Torna la LLum’, espectacles de focs artificials en 14 municipis amb motiu del 9 d’Octubre.

També en el context de celebració del dia de la Comunitat Valenciana, la Diputació va dotar amb 300.000 euros al Gremi d'Artistes Fallers, que van plantar monuments en una trentena de municipis de la província sense tradició o amb escassa activitat fallera amb l'objectiu d'acostar-los la festa.

Destacats