La Diputació redobla els esforços per a millorar la resposta contra la violència masclista

Enguix anuncia l'increment del 20% d'ajudes als ajuntaments davant la política "de 'postureo' i pancarta" que "no salva vides"

Guardar

Natalia Enguix al plenari de la Diputació de València
Natalia Enguix al plenari de la Diputació de València

"La política de 'postureo' i pancarta no salva vides, però sí que pot ajudar a fer-ho l'eficàcia en la gestió dels recursos destinats per les administracions públiques a combatre la violència contra les dones". Sota aquesta premissa, l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València, que gestiona la vicepresidenta Natalia Enguix, redoblarà les ajudes als ajuntaments de la província per a fer front a la violència masclista.

Concretament, l'entitat supracomarcal destinarà 300.000 euros més als consistoris adherits a la Xarxa de protecció de les víctimes de violència contra les dones per a potenciar els projectes d'atenció, formació i sensibilització, amb l'objectiu de donar la millor resposta davant aquesta xacra social.

Es tracta d'un increment del 20% de les ajudes, que s'inclouen en un muntant global de 700.000 euros. Segons la vicepresidenta, l'increment de 300.000 euros d'aquesta partida prové de la xifra que "l'anterior executiu no va arribar a gastar, simplement per ineficàcia". "En quatre anys s'ha deixat d'invertir més d'un milió d'euros en polítiques d'Igualtat, uns diners que formaven part d'un pressupost que no es va incrementar en tota la legislatura, amb un nivell d'execució molt baix i que ara optimitzarem per a ser eficaços i que els recursos arriben als ajuntaments", remarca la diputada d'Ens Uneix.

Plenari de la Diputació de València
Plenari de la Diputació de València

Mazón, fart del "joc de la pancarta"

Els partits polítics amb representació a Les Corts guardaven aquest dimarts un polèmic minut de silenci, que evidencia la seua divisió, per a condemnar els últims assassinats masclistes ocorreguts el passat cap de setmana en Orihuela Costa, a Castelló de la Plana i a Múrcia.

A les portes de Les Corts, membres de PP i Vox se situaven darrere d'una pancarta en la qual es podia llegir "No a la violència contra les dones", mentre que integrants de PSPV-PSOE i Compromís ho feien darrere d'una altra en la qual posava "Les Corts contra violència masclista".

"Em sembla un joc que no és de rebut", expressava el president de la Generalitat, Carlos Mazón, manifestant que està "cansat del joc de la pancarta com si fora l'important" en els actes contra la violència de gènere, acusant l'oposició d'acudir a ell "simplement per a diferenciar-se i per a tractar d'assenyalar electoralment a uns altres".

Susana Camarero, preguntada sobre quina importància té per a ella com a consellera d'Igualtat i per al Consell l'elecció del terme "violència contra les dones" en comptes de "violència de gènere" o "violència masclista", afirmava que "l'important és la condemna unànime de tota la societat i del Consell contra la violència que pateixen les dones".

Per part seua, la delegada de Govern, la socialista Pilar Bernabé, advertia que "no podem entrar en enfrontaments, no podem entrar en dubtes, no podem jugar amb les paraules, no podem jugar amb les víctimes i amb totes les seues famílies", en al·lusió a les institucions que "no utilitzen un terme tan clar i contundent com la lluita contra la violència de gènere".

Minut de silenci a Les Corts
Minut de silenci a Les Corts

La Diputació celebrarà un minut de silenci

El ple de la Diputació celebrat aquest dimarts rebutjava una moció presentada pel grup socialista que proposava la realització d'una concentració pròpia dels diputats provincials davant cada cas de violència masclista, acompanyada d'una pancarta de repulsa. En el seu lloc, la corporació aprovava una esmena recolzada pel PP, Ens Uneix i Vox, i en contra del PSPV i Compromís, que reforça el rebuig absolut de la Diputació a la violència contra les dones.

L'esmena estableix que a l'inici de cada ple es guarde un minut de silenci per cada víctima de violència masclista a les comarques valencianes, mantenint la unitat institucional sumant-se als actes convocats per la Generalitat, com ha sigut la pràctica en anys anteriors.

Destacats