Diputació presenta els seus pressupostos amb major inversió municipal de la història

El diputat d'Hisenda ha presentat aquest matí els pressupostos provincials per a 2020, que superen els 530 milions d'euros

Guardar

1(2)
1(2)

El diputat provincial d'Hisenda i Innovació, Vicent Mascarell, ha presentat aquest matí la proposta de pressupost per a 2020 de la Diputació de València. Aquest pressupost, que supera els 500 milions d'euros, té com a objectiu principal donar més autonomia als ajuntaments perquè prenguen les decisions que beneficien a la població.

En relació amb el pressupost de l'any 2019, en 2020 la Diputació augmenta un 9%, la qual cosa es tradueix en quasi 44 milions d'euros més que en l'exercici anterior. En total, la proposta és de 530.223.730 euros que seran destinats a millorar l'autonomia municipal. Com ha expressat el diputat Mascarell, els tres principis en els quals s'ha basat la repartició d'aquest pressupost són, a més de garantir una major autonomia als ajuntaments, la simplificació i modernització institucional, i la contenció del deute. Els alcaldes i alcaldesses tindran més poder de decisió, ja que són més propers a la població i coneixen millor les seues necessitats.

La Diputació facilitarà la burocràcia simplificant la gestió i amb la modernització dels processos institucionals, amb l'objectiu d'aconseguir una "millor planificació i execució" de les inversions en els diferents municipis.

Finalment, el diputat ha expressat que aquests són els pressupostos més positius per a la província dels últims 20 anys, amb la clara essència del Botànic, "el pressupost de 2020 reflecteix ja les línies estratègiques de l'actual equip de govern provincial". Diverses àrees s'han agrupat per a facilitar les subvencions i inversions, fent possible reduir la burocràcia administrativa. Així, en aquests pressupostos s'ha pogut augmentar la inversió en la majoria d'àrees, com a Cultura, Carreteres, el Consorci de Bombers, Divalterra o Joventut i Esports.

pressupost 2020 per partides

El 75,19% d'aquest pressupost de més de 500 milions d'euros estarà dirigit a la despesa corrent, la qual cosa es tradueix en quasi 400 milions. Això s'ha aconseguit gràcies a la baixada en la partida de despeses financeres, que han baixat fins als 11 milions (2,19%), respecte als 25 milions assignats en el pressupost de 2019.

Per part seua, les despeses en inversions han augmentat fins a ser el 22,62% del pressupost, amb un total de 119,9 milions d'euros.

Altres canvis importants que s'han proposat per al pròxim 2020, és la multiplicació per dos dels diners assignats per al Fons de Cooperació Municipal, arribant als 40 milions. Les actuacions directes de presidència s'han reduït a únicament 0,8 milions d'euros, una reducció dràstica en comparació als més de 34 milions que es destinaven a aquesta partida en 2014, abans de l'arribada del Botànic.

Algunes de les àrees més importants per a aquests nous pressupostos, han tingut també un gran augment de finançament, com són els 37 milions d'euros destinats a accions per a cuidar el medi ambient i 2 milions per a lluitar contra el despoblament. Serveis Socials també serà una de les prioritats d'aquest 2020, amb 19,2 milions d'euros.

Diputació de València.

Destacats