La Diputació millorarà la carretera CV-470 a l'altura d'Utiel i Camporrobles i actuarà sobre el drenatge

L'àrea de Carreteres que dirigeix Reme Mazzolari finalitza el projecte constructiu que recull l'ampliació de l'ample i la millora del traçat de la carretera

Guardar

Carretera CV-470 a l'altura d'Utiel i Camporrobles
Carretera CV-470 a l'altura d'Utiel i Camporrobles

L'àrea de Carreteres de la Diputació de València ha completat la redacció del projecte constructiu per a l'ampliació de la plataforma de la carretera CV-470, que inclou també millores en el traçat de la via i actuacions sobre el sistema de drenatge.

Concretament, el tram sobre el qual s'actuarà és el comprés entre els punts quilomètrics 9,2 i 15,2, que discorren entre la intersecció amb la carretera CV-473, a l'altura de les Coves d'Utiel, i la connexió amb la carretera CV-471, d'accés a Loberuela, de manera que afectarà els termes municipals d'Utiel i Camporrobles, ha indicat la institució provincial en un comunicat.

L'actuació projectada consisteix en una ampliació de la secció actual de la carretera pel marge esquerre, amb la millora del traçat en planta i alçat, per a aconseguir així una millora de la seguretat viària de la via, amb l'aprofitament més gran del ferm existent.

S'actuarà en una longitud de 6.020 metres, per a executar una secció tipus amb carrils de 3 metres, vorals d'1 metre i bermes de 0,5 metres, que arribaran als 0,75 metres en les zones on s'instal·len sistemes de contenció de vehicles. Així mateix, es millorarà el drenatge, augmentant la capacitat hidràulica d'evacuació transversal i instal·lant cunetes de seguretat de drenatge longitudinal.

L'addenda aprovada inclou l'actualització del pressupost de les obres, per la qual cosa finalment queda un preu total de licitació de 4.849.719,07 euros, amb un termini d'execució previst de 10 mesos.

La diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, ha destacat el "valor" d'aquesta carretera per a "facilitar la comunicació dels llogarets de la zona amb els nuclis de població més grans, als quals han de desplaçar-se amb assiduïtat per motius de treball, sanitaris o socials i culturals".

"El projecte definitiu inclou una addenda per a complir amb les millores de drenatge demandades per Patricova i les al·legacions formulades per l'Ajuntament de Camporrobles", ha ressaltat, al mateix temps que ha incidit en la importància de "coordinar les actuacions amb els diferents els organismes" perquè l'actuació tinga "totes les garanties de seguretat per als usuaris de la xarxa provincial de carreteres".

Destacats