Diputació i Creu Roja incrementen un 60% l'atenció social en municipis amb menys de 5.000 habitants

El president Gaspar i el responsable provincial de Creu Roja, Juan José Collado, formalitzen la renovació d'un conveni que enguany ha permés assistir a 3.000 persones en situació de vulnerabilitat

Guardar

Toni Gaspar signa un conveni amb Creu Roja
Toni Gaspar signa un conveni amb Creu Roja

La Diputació de València i Creu Roja Espanyola han renovat el conveni de col·laboració posat en marxa en 2020 a fi de donar cobertura als municipis de menys de 5.000 habitants de La Serranía, La Vall d'Albaida i El Rincón d'Ademuz amb la intenció de contribuir a reduir les situacions de vulnerabilitat i exclusió social dels seus habitants. El projecte, denominat 'Acompanyament en processos d'inclusió', ha permés que Creu Roja haja atés 2.929 persones fins a setembre, un 60% més que en el primer any de vigència del conveni amb la corporació provincial.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i el president de Creu Roja a València, Juan José Collado, han formalitzat aquest dilluns l'acord per al present exercici, en el qual la institució provincial torna a aportar una mica més de 330.000 euros per a ajudar el moviment humanitari a donar cobertura a les necessitats bàsiques de persones en situació d'extrema vulnerabilitat d'aquestes comarques valencianes.

Durant la trobada en la seu central de la Diputació, a la qual han assistit les diputades de Benestar i Inclusió Social, Pilar Sarrión i Empar Folgado, i els responsables provincials de Creu Roja Salvador Folgado (vicepresident) i Pilar Salort (vicecoordinadora), s'ha fet balanç del projecte 'Acompanyament en processos d'inclusió', que està centrat en l'atenció a famílies en situació d'extrema vulnerabilitat, persones majors i dependents, joves i menors, a més de contemplar l'assessorament específic als equips de serveis socials de les tres comarques en matèria d'estrangeria i igualtat.

En paraules de la diputada d'Educació i Inclusió Social, Empar Folgado, aquest conveni "contribueix a la implantació i execució de la Llei Valenciana d'Inclusió de manera homogènia i coordinada, però a més respon de manera eficaç a la responsabilitat que la Diputació té amb els municipis més xicotets, aquells que necessiten més de la nostra ajuda perquè ningú es quede arrere i perquè continuen sent habitables amb una qualitat de vida digna".

Per part seua, el president provincial de Creu Roja a València, Juan José Collado, ha assenyalat que el projecte "permet reforçar la nostra resposta local a situacions de vulnerabilitat o emergència social, consolidar la xarxa de persones voluntàries i sumar esforços amb els ajuntaments i la Diputació de València".

Objectius del conveni

Creu Roja ha treballat enguany per a complementar la intervenció dels serveis socials de 56 municipis a sol·licitud dels ajuntaments, 24 hores al dia, amb respostes d'urgència i emergències socials. Destaquen els tallers de prevenció de la bretxa digital per a persones majors, intervenció davant emergències meteorològiques com les onades de calor d'agost o la borrasca Filomena al gener, suport en l'organització dels vacunòdroms, en el marc de la pandèmia, i acompanyaments sociosanitaris a persones amb problemes de mobilitat.

Els majors i dependents de les comarques de La Serranía, El Rincón d'Ademuz i La Vall d'Albaida són un col·lectiu clau en el projecte, mitjançant el qual s'ha atés 1.384 persones des de principi d'any, sis vegades més que en el passat exercici. A més, durant 2021 s'ha duplicat el nombre de voluntaris fins als 234 que participen en la xarxa de suport per a atendre les demandes de persones en situació de vulnerabilitat, en coordinació amb els ajuntaments.

Entre els objectius del conveni entre Diputació i Creu Roja s'inclou el suport a les famílies vulnerables en funcions de criança corresponsable i socialització en igualtat, amb xiquets i xiquetes d'entre 6 i 17 anys, així com l'assistència als consistoris en matèria de violència de gènere.

Arxivat a:

Destacats