La Diputació i CEEI València llancen el programa EmprendeAventura Rural 2024 per a crear ocupació en zones despoblades

Guardar

El diputat de Desenvolupament Rural, Avelino Mascarell
El diputat de Desenvolupament Rural, Avelino Mascarell

L'àrea de Desenvolupament Rural de la Diputacio de València, i el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de València (CEEI) han posat en marxa l'edició 2024 de EmprendeAventura Rural, un cicle formatiu dirigit persones amb idea de negoci o empreses de recent creació, que es troben en municipis rurals de la província de València amb menys de 10.000 habitants.

El diputat de Desenvolupament Rural, Avelino Mascarell, explica que “una de les línies d'actuació més rellevants per a lluitar contra la despoblació és dinamitzar les economies dels municipis rurals” i aposta per la formació a persones que tinguen idees de negoci o empreses joves com “una estratègia efectiva per a potenciar l'autoocupació”.

En este aspecte, Mascarell indica que “les possibilitats que una idea de negoci es convertisca en èxit passen en gran part per tindre una bona estratègia de consolidació i creixement; per això hem unit forces amb CEEI, perquè els emprenedors en zones rurals accedisquen a eixa formació amb totes les garanties de qualitat”.

EmprendeAventura Rural 2024 està concebut per a ajudar les persones emprenedores a desenvolupar els seus projectes empresarials, oferint-los les claus més importants a nivell general i resolent dubtes de manera personalitzada atenent així les particularitats de cada cas.

El programa, el qual es desenvolupa preferentment en mode en línia per a facilitar la disponibilitat dels tutors, també té prevista la celebració de tres sessions presencials a Chella, Villar del Arzobispo i Caudete de las Fuentes. 

Siga com siga la modalitat, els participants podran adquirir habilitats relacionades amb la creativitat, la comunicació, la manera de diferenciar-se en el mercat o la creació de models de negoci sostenibles.

Oferir una formació que atenga els dubtes de creació d'una empresa o que milloren les tècniques de gestió empresarial, conformen una estratègia efectiva per a potenciar l'autoocupació en les zones rurals, així com per a millorar les xifres de consolidació de població.

A través de EmprendeAventura Rural, la Diputació i CEEI València han assessorat ja a més de 200 projectes, constituint així una finestra d'oportunitats per a emprenedors i empreses emergents a la província de València que necessiten accés a les últimes tendències en gestió empresarial. 

Així mateix, la visió global d'este programa permet afavorir sinergies que facen créixer el potencial econòmic de l'entorn rural.

El Programa EmprendeAventura Rural és una iniciativa del CEEI València, finançada per l'Àrea de Desenvolupament Rural de la Diputació de València, en col·laboració amb els GAL de Túria-Calderona, Rurable, Som Rurals, Caroig-Xúquer i Gandia-Albufera.

Destacats