Dimitix la directora de l'IVAM: "És evident que no compte amb el suport del govern valencià"

Guardar

Nuria Enguita
Nuria Enguita

La fins ara directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Nuria Enguita, ha presentat la seua renúncia davant el que considera "atacs" contra la seua persona "basats en informació falsejada". "És evident que no compte amb el suport del govern valencià", assevera l'especialista en art.

La renúncia d'Enguita es produïx arran de les informacions sobre la donació de dues finques rústiques que va realitzar a la fundació Todolí Citrus, entitat sense ànim de lucre impulsada pel curador d'art Vicente Todolí, qui va formar part del jurat del concurs que va seleccionar a l'actual responsable de l'IVAM.

Sobre aquest tema, la Generalitat ha informat que prepara un escrit dirigit a la Fiscalia sobre els fets per si pogueren ser constitutius d'il·lícit, mentre que la pròpia Enguita ha defés que es tracta d'una "campanya difamatòria" iniciada contra la seua persona sobre "un tema estrictament privat".

Segons ha donat a conéixer hui Enguita en un comunicat, este matí a les 12.15 hores, ha comunicat al vicepresident de la Generalitat, Vicente Barrera, la seua renúncia al càrrec de directora de l'IVAM.

"Davant la denúncia formulada per la Generalitat Valenciana i els continuats atacs contra la meua persona basats en informació falsejada és evident que no compte amb el suport del govern valencià. Davant esta situació i per a evitar més perjuí al museu he decidit prendre esta decisió", explica.

"MALINTENCIONATS ATACS"

En la seua comunicació, recorda que la setmana passada "es van celebrar amb èxit els trenta-cinc anys de l'IVAM i va quedar demostrat que la institució està en el seu millor moment dels vint-i-cinc últims anys". "No sembla casualitat que els malintencionats atacs contra la meua persona coincidisquen amb el moment de màxima visibilitat social del museu", postil·la.

I agrega: "El treball de recuperació amb el qual vaig iniciar la meua adreça està canalitzat, ara són els equips responsables i la ciutadania els qui han de defendre les institucions, davant la fragilitat a la qual són sotmeses pels interessos polític-mediàtics".

"En estos quatre anys, amb el lliurament i l'entusiasme de moltes persones hem aconseguit alguns objectius gens menyspreables. Vull donar les gràcies a tots els que han col·laborat amb l'IVAM i, molt especialment, al meu equip més pròxim per la seua magnífica professionalitat", finalitza.

Arxivat a:

Destacats