Desacord entre les faccions de Compromís per la proposta d'Enric Morera com a senador

Iniciativa havia acordat enviar a Carles Mulet de nou al Senat i ha sigut aquest qui ha qualificat la decisió de Més de "voladura controlada"

Guardar

L'expresident de les Corts Valencianes, Enric Morera, proposat per Compromís per a ser senador
L'expresident de les Corts Valencianes, Enric Morera, proposat per Compromís per a ser senador

Compromís ja ha anunciat la seua aposta per a ocupar un càrrec en el Senat després dels resultats de les eleccions generals del passat diumenge 23 de juliol, en les quals els 37,5 milions d'electors també votaven els qui serien els membres del Senat durant els pròxims quatre anys.

Així, la formació ha presentat a Enric Morera com a senador territorial a proposta de Més (un dels integrants de la coalició Compromís). Precisament, el Grup Parlamentari Compromís ha registrat aquest matí en Les Corts la seua candidatura per al càrrec de senador de designació territorial. La candidatura, aprovada en reunió de grup, està conformada per Enric Morera com a titular i Elsa Vilalta com a suplent.

Encara així, aquesta ha sigut una decisió que no ha sentat bé en Iniciativa (altre dels membres de la coalició de Compromís) que havia triat tornar a enviar a la Cambra alta a Carles Mulet. De fet, el propi senador ha qualificat la decisió de "voladura controlada".

El senador Carles Mulet en el Senado
El senador Carles Mulet en el Senat

El passat 15 de juliol, Iniciativa-Compromís va triar a Mulet per al càrrec de senador territorial amb el 91 % de vots a favor perquè aquest seguira exercint el seu càrrec en la Cambra alta on ja ha sigut representant de Compromís durant aquesta passada legislatura. No obstant això, finalment serà Morera qui vaja al Senat per decisió de Més Compromís, la pota majoritària de la formació. Això ha generat que Mulet llançara crítiques a la decisió des del seu perfil de la xarxa social Twitter, on ha considerat que és una "voladura controlada que es volia fer des de fa temps".

"Més-Compromís ha decidit unilateralment no respectar l'acord electoral de les autonòmiques on queda clar que el senador de Compromís li toca triar-ho a Iniciativa i nomenaran a Enric Morera per al càrrec. Tindrem temps de parlar i molt", ha assenyalat. "Cases que costen anys de construir es poden desfer en un segon", ha agregat Mulet.

Arxivat a:

Destacats