Declaren la diputada Isabel García i l'expilot 'Champi' Herreros per una presumpta malversació en una subvenció

Guardar

isabel_garcia_declara
isabel_garcia_declara

La diputada de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València, la socialista Isabel García, ha comparegut aquest dimarts en el Jutjat d'Instrucció número 4 com investigada per presumpta malversació i prevaricació en relació a una subvenció de 60.000 euros que va atorgar en 2016 com a diputada d'Esports a l'equip de motociclisme de Manuel 'Champi' Herreros. L'expilot també ha prestat declaració.

García, que no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació que li esperaven a la seua arribada passades les 9.00 hores a la porta de la Ciutat de la Justícia, figurava inicialment com a número 4 de la llista del PSOE a les eleccions generals per València, però després de la citació la direcció federal la va substituir per Josefa Andrés.

El jutjat ha citat a declarar tant a Isabel García com a l'expilot, la directora d'Esports de la Diputació, i un tècnic per a aquest dimarts com investigats. Les imputacions, que es van produir en el mes de febrer passat, arriben després que el jutjat rebera la documentació sol·licitada a la Diputació de València.

Prèviament, la Fiscalia Provincial havia demanat que un jutjat investigara la possible existència de prevaricació o malversació de cabals públics en una subvenció de 60.000 euros que la Diputació de València va atorgar en 2016 a l'equip de motociclisme de 'Champi' Herreros.

En aquest escrit, la llavors fiscal cap de València, Teresa Gisbert, sol·licitava la incoació de diligències prèvies pel jutge d'Instrucció corresponent en observar de la documentació recaptada que la constitució i inscripció del club de motociclisme Champi Competició va ser posterior al moment de la publicació de la convocatòria de la subvenció i al dia que va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds.

La Fiscalia va obrir una investigació l'agost de 2018 després que es remetera un escrit per part de la diputada de Ciutadans en Les Corts Mª José García, on informava que el club de 'Champi' no complia amb els requisits exigibles per a rebre l'ajuda, concedida el 25 d'octubre de 2016, per la qual cosa entenia que podia haver-se produït un delicte de prevaricació i un altre de malversació de cabals públics.

A aquestes diligències es va unir un altre escrit remés a Fiscalia pel diputat provincial del PP Francisco Miguel Izquierdo, que sumava també la possibilitat que s'haguera produït un delicte de tràfic d'influències.

Posteriorment, el diputat 'popular' va ampliar la seua denúncia en considerar que podia haver existit també un frau no solament quant a la concessió de la subvenció, sinó també en la justificació per a la concessió de tal ajuda, atés que assenyalava que el club de motociclisme podria haver fet factures 'ad hoc' per a justificar la subvenció.

Arran dels escrits de Ciutadans i PP, que no estan personats en la causa, el ministeri públic va sol·licitar documentació a la Diputació per a esclarir els fets.

Arxivat a:

Destacats