Davó (UP) insta al PSOE a negociar un govern de coalició perquè la Comunitat Valenciana "no pot estar bloquejada"

Guardar

aprobada_reforma_Estatut
aprobada_reforma_Estatut

La portaveu de Unides Podem (UP) en Les Corts Valencianes, Naiara Davó, ha instat al PSOE a negociar un acord de coalició amb la formació a nivell estatal per a "conformar un executiu que no estiga en funcions i puga adoptar decisions en matèria econòmica" perquè "la Generalitat no es pot permetre retallades ni estar bloquejada per la falta d'acord en el Govern d'Espanya".

La representant de la formació habitada ha fet aquesta petició amb l'objectiu que així es puguen aprovar uns nous pressupostos generals de l'Estat, sense els quals la Comunitat Valenciana "no podria comptar amb els recursos que havia previst per a 2019", segons ha indicat Unides Podem en un comunicat.

En aquest sentit, Davó ha remarcat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "ha anunciat que estima en mil milions d'euros la quantitat que la Generalitat deixarà d'ingressar i fins i tot ha parlat de retallades en partides del Consell que encara no ha determinat".

Sobre aquest assumpte, la síndica ha advertit que "la Comunitat Valenciana no es pot permetre retallades, ni retrocedir en polítiques socials ni estar bloquejada per falta d'acord en el Govern d'Espanya".

Davó ha assenyalat que "la difícil" situació dels comptes de la Generalitat té el seu origen, "en bona part, en la falta d'un govern amb plena capacitat de decisió a Espanya".

Per això, ha demanat al PSOE negociar amb Unides Podem un govern de coalició, "tal com s'ha aconseguit en la Comunitat Valenciana, en reeditar l'Acord del Botànic, així com a Balears, Canàries, Navarra, Aragó i la Rioja".

La síndica ha destacat que aquests acords autonòmics "revelen" que per a compartir responsabilitats de Govern "només fa falta tindre voluntat" i ha apuntat que Espanya "ja ha explorat l'opció d'un govern donat suport externament després de la moció de censura i no va funcionar perquè era tan feble que no va poder tirar avant els pressupostos".

A més, ha assenyalat que la proposta de negociació remesa al PSOE per a un Govern de coalició està "basada en propostes programàtiques" i ha retret el rebuig dels socialistes.

Arxivat a:

Destacats