Davó aposta per un Podem més feminitzat i no es planteja "de moment" optar a la direcció

Guardar

Naiara Davó Podem
Naiara Davó Podem

La portaveu de Unides Podem-Esquerra Unida en Les Corts, Naiara Davó, assegura que "de moment" no es planteja optar a la secretària general de Podem i que la renovació es troba "paralitzada" fins a la celebració de les eleccions generals del 10 de novembre.

Fins llavors, a menys d'un mes, Davó defensa en una entrevista a Europa Press la necessitat de treballar perquè Podem siga "una organització més feminitzada i feminista", seguint l'exemple del grup parlamentari, amb set de huit diputades dones.

Després de la decisió de l'anterior secretari general, Antonio Estañ, de no optar a la reelecció i l'entrada de Rubén Martínez Dalmau com a vicepresident segon de la Generalitat, la síndica insisteix que el context nacional "impedeix" posar en marxa el procés intern de renovació en Podem.

Encara que recorda que "al juliol es va parlar de la possibilitat de començar aquesta assemblea", creu que "evidentment, el primer són les eleccions generals". "Al cap i a la fi, cal no perdre de vista que formem part d'un país i que el govern central ens afecta en la Comunitat Valenciana", subratlla.

En qualsevol cas, Davó pensa que "el primer és parlar del projecte" i després entrar a valorar els possibles noms per a la secretaria general de Podem. "Ara som govern --recalca--, i això implica un canvi en les estratègies i en l'organització territorial".

Com a reptes de futur, aposta per caminar tant cap a una direcció 'habitada' "més feminitzada i feminista" com per un Podem que, a l'ésser un partit jove, estiga "més acostat al territori". A partir d'ací, es triaran tant la persona que ostentarà el màxim cague com el consell ciutadà valencià.

SERIA COMPATIBLE

Respecte a si es planteja presentar-se, Davó sosté que de moment no és alguna cosa que haja valorat, perquè toca "tindre totes les energies posades en la campanya" del 10N.

Això sí, reconeix que seria compatible amb el seu lloc actual com a síndica en Les Corts, ja que el reglament de Podem permet ostentar un càrrec públic i un altre orgànic, però no dos públics.

Destacats