Dalmau: "Un grup de 8 diputats hauria de dedicar-se exclusivament a una tasca legislativa en el Parlament"

Guardar

dalmau
dalmau

El vicepresident, conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i encara portaveu d'Unides Podem en Les Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha afirmat aquest dimecres que creu personalment que "un grup de huit diputats hauria de dedicar-se exclusivament a fer una tasca legislativa en el marc del Parlament i la gent que estiga en el Consell hauria de dedicar-se al Consell".

Així s'ha pronunciat Dalmau en declaracions als mitjans en ser preguntat per la situació de la consellera i diputada del seu grup, Rosa Pérez (EUPV), i quina opinió li mereix que no deixe l'acta en Les Corts.

Sobre este tema, ha recordat que els codis ètics de Podem i d'EUPV són diferents i en el cas de la formació morada no poden acumular càrrecs, per la qual cosa una persona dedicada al Consell no pot ser diputat al mateix temps. El codi d'EU no ho preveu, ha dit.

Dalmau, qui renunciarà a l'acta quan tinga substitut, ha apuntat en tot cas que "amb independència del que vullga fer Rosa" i atés que Unides Podem és una coalició formada pels dos partits, pensa que un grup com el seu compost per huit diputats hauria de dedicar-se a la tasca legislativa: "És la meua opinió, però és una cosa que decidiran Rosa i els companys d'EU".

Destacats