CSIF reclama a Educació més mitjans i eliminar burocràcia en lloc de retardar-la per a augmentar la sobrecàrrega al juny

El sindicat CSIF considera "una burla" l'anunci de Conselleria i exigeix reforç de personal administratiu i de docents

Guardar

Uns xiquets i xiquetes d'un col·legi valencià atenen les explicacions d'un professor
Uns xiquets i xiquetes d'un col·legi valencià atenen les explicacions d'un professor

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria d'Educació que en lloc de retardar tràmits burocràtics per a augmentar la sobrecàrrega al juny, reforce amb més mitjans els centres i elimine l'excés de burocràcia amb què els està saturant. La central sindical considera que l'anunci de l'Administració d'"alleugerir" la càrrega burocràtica únicament constitueix un pegat que, en la pràctica, repercutirà en més treball al juny.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), després d'analitzar amb deteniment la proposta traslladada per Conselleria per a afrontar l'excés de burocràcia, subratlla que, en la pràctica, "es tracta d'una burla. No elimina cap càrrega, el que fa és demorar-la perquè coincidisca amb altres tràmits que ja saturen als centres com a avaluacions, matriculacions o la recollida i revisió de llibres".

CSIF insta Educació a aplicar un pla real per a reduir, i eliminar-la en la mesura que siga possible, la burocràcia que impedeix al personal docent centrar tota la seua atenció en la preparació i impartició de classes amb la finalitat d'oferir la qualitat que requereix l'alumnat. El sindicat, en aquesta línia, exigeix inversions en sistemes informàtics, cobertura urgent de vacants i baixes en instituts de Secundària del personal administratiu i reforç als centres de docents per a realitzar seguiment i atenció específica a l'alumnat confinat a les seues cases.

La central sindical recalca que els professionals docents estan saturats en l'actualitat, ja que a les classes presencials que imparteixen se suma la formació a distància a l'alumnat de baixa. A aquest desdoblegue s'uneix la ingent labor burocràtica amb la qual Conselleria carrega cada any més al personal i, en particular, als equips directius dels centres.

El sindicat remarca que la solució per a desbloquejar aquesta situació no consisteix a retardar alguns tràmits administratius per a acumular-los als ja previstos per a final de curs. CSIF posa l'accent que la mesura necessària es basa a dotar de més mitjans als centres, amb recursos informàtics i personal, i reduir al màxim la càrrega burocràtica en lloc d'incrementar-la any a any.

Arxivat a:

Destacats