CSIF exigeix a Educació que garantisca plaça en el concurs de trasllats als 3.000 opositors que van aprovar en 2021

El sindicat avisa de la falta de transparència en aquest procés al que opten funcionaris de carrera i en pràctiques

Guardar

Una xica estudiant oposicions
Una xica estudiant oposicions

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria d'Educació que rectifique el llistat provisional de places del concurs de trasllats i que incloga totes les disponibles. La central sindical reclama un procés "ampli i transparent" en aquesta elecció de places en la qual participen tant funcionaris de carrera com en pràctiques. Per a aquests últims demana que quede garantit que tots podran optar a plaça definitiva.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els al voltant de 3.000 funcionaris en pràctiques que van superar les oposicions de 2021 es troben en l'actualitat en expectativa de destí i amb plaça provisional, ja que la definitiva la trien precisament en el concurs de trasllats que s'està desenvolupant en aquestes setmanes i en el qual han de participar de manera obligatòria.

CSIF assenyala que en el llistat provisional de places oferides que ha publicat Conselleria hi ha especialitats amb un número menor d'aqueixes places que la xifra d'opositors que la van aconseguir. El sindicat indica que, per desgràcia, això ja va ocórrer en el concurs de trasllats de 2021 amb al voltant de 500 funcionaris en pràctiques en especialitats com a Audició i Llenguatge. Al no obtindre plaça, es veuen abocats a estar "en uns llimbs", a no saber on els destinaren l'any vinent i a esperar a les vacants provisionals de juliol.

La central sindical, per a evitar aquesta situació i també perquè els funcionaris de carrera puguen triar entre el màxim nombre possible de places, ha exigit a Conselleria que traga totes les vacants disponibles. Referent a això li ha demanat que incloga també les d'aules de Comunicació i Llenguatge (CyL) o les de centres penitenciaris, entre altres no tretes.

CSIF considera que, en general, el procés del concurs de trasllats resulta molt millorable. En aquest sentit, lamenta que Conselleria force als qui volen optar a plaça a triar "a cegues", ja que es veuen obligats a realitzar la seua elecció abans que isca el llistat provisional i sense saber en quins centres i localitats existeixen places disponibles de la seua especialitat.

La central sindical ha sol·licitat igualment a Educació que introduïsca en el concurs de trasllats totes les places vacants per jubilacions que s'han produït, i no únicament les comptabilitzades fins al 31 de desembre. El sindicat reclama, en definitiva, "un procés que es realitze amb la màxima transparència i que incloga totes les places existents". CSIF considera fonamental "una estabilitat de plantilles i proporcionar els recursos necessaris de personal als centres".

Destacats