CSIF denuncia el "col·lapse" del servei d'Urgències de l'hospital de La Ribera

Guardar

hospital_ribera
hospital_ribera

CSIF ha denunciat aquest dijous el "col·lapse" que està patint el servei d'Urgències de l'hospital de la Ribera a causa de l'increment de càrrega assistencial. Segons ha assegurat el sindicat en un comunicat, els pacients es "amunteguen" en els corredors fins al punt que el dimarts, a les 8.00, hi havia 26 malalts i el dimecres 27 pendents d'ingrés.

El sindicat ha alertat que el personal "està a la vora de l'extenuació" i ha recalcat que "no es pot culpar sempre a la pandèmia", per la qual cosa exigeix "responsabilitats als qui dirigeixen els recursos del departament "i reclama a Sanitat Universal "que prenga d'una vegada per sempre les mesures oportunes per a poder solucionar totes les qüestions que afecten els nostres treballadors".

La central sindical ha advertit que, mentre això succeeix, la Unitat de Preingresos, creada a principis de 2019, "roman tancada a les nits i els dies festius, amb el que queda infrautilitzada".

CSIF considera "lamentable que un servei de 24 llits, ben dotat de mitjans i de personal per a descongestionar Urgències, no s'estiga utilitzant per a la finalitat que va ser creat".

Sobre aquest tema, assenyala que el seu ús es redueix a "l'aplicació de tractaments d'hospital de dia, dotació de llits a cirurgia de dia, transfusions i altres proves de diagnòstic mèdics", mentre que el seu personal, en torns de nit, cobreix incidències en altres parts de l'hospital.

El sindicat insisteix que els treballadors del torn de nit "a les 21 hores poden estar administrant medicació en la quarta planta dreta; a les 22.30, en la cinquena esquerra, i a les dues de la matinada, ajudant a altres companyes en la setena". Això, al final, comporta que el personal d'Infermeria de la Unitat de Preingresos patisca un "desconcert assistencial".

D'altra banda, assegura que els metges d'Urgències "porten deu setmanes concentrant-se tots els dilluns a les portes del servei per a denunciar els problemes que pateixen, com a escassetat de personal i sobrecàrrega de treball, o falta de previsió davant rebrots de Covid-19, sense que ni des de la Gerència ni des de la Direcció del Departament els vulguen escoltar".

El sindicat assenyala que aquesta "greu situació" se suma a "la falta de personal d'Infermeria" de la qual adverteixen "des de fa temps en hospitalització". Per exemple, en la planta amb pacients de Covid-19, a les nits continuen solament tres infermeres i dues TCAE.

Destacats