CSIF avisa de falta de mestres en borsa per a cobrir baixes i insta a Conselleria a actualitzar les especialitats per a evitar-ho

El sindicat assenyala que en Música, A l'o PT es veuen obligats a recórrer a processos de difícil cobertura en tindre paralitzada l'actualització Educació des de 2018

Guardar

Un professor impartint classe a València
Un professor impartint classe a València

El sindicat CSIF ha instat per escrit a Conselleria d'Educació que permeta als docents en bossa del cos de mestres actualitzar noves especialitats. La situació resulta especialment greu en aquest curs, ja que la bossa està esgotada en Música, Pedagogia Terapèutica o Audició i Llenguatge. Aquesta circumstància es produeix malgrat haver-hi docents que han obtingut aqueixes habilitacions en els últims anys, però als quals Conselleria no permet actualitzar-les en el sistema.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que en la bossa única del cos de mestres d'inici de curs existien 14.635 docents interins inscrits. Els qui ho van fer a partir d'agost de 2018 o han aconseguit una nova habilitació des de llavors, únicament estan registrats en una especialitat, que és per la qual van concórrer a l'oposició.

El sindicat explica que des de llavors Conselleria no ha obert un procés nou d'adquisició d'especialitats, la qual cosa impedeix, per exemple, que un docent habilitat per a Primària puga optar també a plaça de Música si ha adquirit aquesta especialitat en els últims quatre anys. Aquesta situació contrasta amb el fet que en les últimes adjudicacions ordinàries ja no quedaven docents de Música en bossa per a cobrir les baixes. El mateix ocorre amb altres especialitats com a Audició i Llenguatge o Pedagogia Terapèutica.

CSIF considera injust que per falta d'agilitat administrativa "un docent no puga optar dins de la seua bossa a aquelles places que s'ajusten a la seua formació i titulacions", tal com explica en l'escrit presentat davant Conselleria. En el mateix document adverteix que està havent-hi "molts problemes per a l'adjudicació de places a través de les adjudicacions contínues, la qual cosa obliga l'Administració a recórrer a les de difícil cobertura, que teòricament són una solució per a casos extrems, es demoren més i no garanteixen la cobertura final de la plaça, la qual cosa perjudica la formació de l'alumnat en allargar-li l'absència de docent".

El sindicat recalca que aquesta situació que s'està produint de falta de personal especialista en bosses del cos de mestres per a cobrir baixes podria solucionar-se en gran manera permetent una actualització d'especialitats. La central sindical apunta, a més, que aqueixa actualització sí que es produeix entre funcionaris de carrera, amb comissions mensuals, per la qual cosa exigeix que també es duga a terme per a funcionaris interins en lloc de mantindre-la paralitzada des de 2018.

La central sindical reivindica "un procés més dinàmic d'adquisició de noves especialitats per als docents interins del cos de mestres". Posa l'accent principalment que en l'actual època de pandèmia, amb un elevat nombre de baixes, resulta imprescindible que la bossa ordinària per a substituir al personal siga àgil i estiga actualitzada.

Arxivat a:

Destacats