Cs té "bones sensacions" sobre el pacte de pressupostos i el PSPV apel·la al PP per a aconseguir un "acord històric"

Guardar

corts ep
corts ep

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha defensat que els negociadors de la seua formació li han traslladat "bones sensacions" sobre el possible pacte dels pressupostos de la Generalitat, i el portaveu adjunt del PSPV, José Muñoz, ha apel·lat tant a la formació 'taronja' com al PP per a aconseguir un pacte en un "moment necessari per a la ciutadania valenciana": "Moments històrics requereixen acords històrics".

Així s'han manifestat tots dos parlamentaris en atenció a mitjans aquest dilluns en Les Corts. Cantó s'ha referit a les paraules de la vicepresidenta, Mónica Oltra, que el divendres va afirmar no "tindre moltes línies roges" en les negociacions polítiques referent a la negociació amb Cs. El síndic de Ciutadans ha expressat el seu desig que aquest acord es confirme perquè suposaria "bones notícies" per als majors.

"Si es confirma seria una bona notícia per als nostres majors, que tindran més places en residències, però també per als sanitaris perquè tindrem bastants més contractes per a celebrar enguany, que fan molta falta, i també per als autònoms, l'oci nocturn, l'oci infantil, l'hostaleria o els comerços", ha manifestat Cantó.

Així, el síndic s'ha mostrat confiat que "queda poquet" per a conéixer novetats sobre l'acord, encara que no s'ha pronunciat respecte al sentit del vot de Ciutadans. "Quan sàpia quin és el contingut d'aqueix acord podré contestar", ha apuntat en resposta als periodistes.

Per part seua, el portaveu adjunt dels socialistes, José Muñoz, ha afirmat que malgrat que el Botànic "té majoria suficient per a aprovar els pressupostos" (52 diputats de 99), estem en un "moment històric" amb urgències "polítiques, econòmiques i socials" que requereixen un "gran acord que supere les fronteres partidistes".

"MÀ TENDIDA"

Sota aquest prisma, ha incidit a la "mà tendida" del PSPV a Ciutadans, però també al Partit Popular, i ha considerat que hi ha "espais d'acord" en els quals es troben "còmodes" totes les formacions polítiques i que "redunden en benefici de la ciutadania".

Per a Muñoz, en aquest moment hi ha partits que "han de posar-se davant l'espill", per la qual cosa ha apostat per fer "tot el possible" per a arribar a un acord i ha demanat "altura de mires" a la resta de formacions.

Respecte al PP, ha considerat que "el principal partit de l'oposició no es pot quedar allunyat dels grans pactes". "Moments històrics requereixen acords històrics", ha incidit.

Arxivat a:

Destacats