Cs sol·licita incorporar el nou sistema de dictat de veu en els jutjats valencians per a agilitar els processos judicials

Mamen Peris defensa que aquesta tècnica "ajuda al procés de digitalització" i critica que "el Govern deixe a la Comunitat Valenciana fóra del sistema de millora dels serveis jurídics"

Guardar

La portaveu adjunta de Cs, Mamen Peris.
La portaveu adjunta de Cs, Mamen Peris.

Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes ha sol·licitat, a través d'una Proposició No de Llei (PNL), incorporar el nou sistema de dictat de veu en tots els jutjats valencians amb l'objectiu d'agilitar els tràmits administratius i processos judicials, un mecanisme que "ajudaria a molts jutjats de la Comunitat Valenciana que tenen molt volum de treball", ha valorat la portaveu adjunta de Cs Mamen Peris.

La diputada ha criticat que "la Comunitat es quede fora del repartiment de llicències" que estableix el Govern per a implementar aquest sistema dictat en els jutjats i ha qüestionat "el perquè". "No té cap sentit que, de les quasi tres mil llicències adquirides per a planificar la implantació d'aquesta tècnica, sí que s'incloga a algunes autonomies dins del sistema, mentre es deixa a unes altres fora, la qual cosa provoca greuges comparatius i desigualtats en l'accés dels ciutadans al sistema judicial", ha afegit Peris.

Peris ha volgut recordar al Botànic que "aquest programa de dictat de veu ajudaria la justícia valenciana a digitalitzar-se". En aquest sentit, ha defensat que el nou sistema "és una bona forma que el Pla de Justícia Digital 'Paper 0' avanç i es complisquen els objectius acordats". La parlamentària liberal ha explicat que "aquesta nova iniciativa del Ministeri de Justícia permet que el personal transcriga els textos judicials", la qual cosa "ajudarà a agilitar tràmits i facilitarà la cerca d'expedients, entre altres".

Arxivat a:

Destacats