Cs proposa crear una unitat d'ajuda davant l'augment "d'okupes" en parc públic

Guardar

La portaveu adjunta de Cs, Mamen Peris.
La portaveu adjunta de Cs, Mamen Peris.

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat crear, a través d'una Proposició No de Llei (PNL), una unitat d'ajuda als veïns que "detecten, eviten i actuen, davant l'augment d'ocupació il·legal en parc públic, i que aquesta es trobe en coordinació amb els diferents agents implicats.

La portaveu adjunta de Cs, Mamen Paris, ha manifestat "la importància i urgència d'impulsar mesures de protecció de la propietat privada, i la creació d'un canal ràpid de comunicació, a través del que el propietari puga conéixer el procediment a seguir en cas que el seu habitatge haja sigut ocupada de manera il·legal". En aquest sentit, la parlamentària ha explicat com "en l'últim any l'ocupació il·legal ha augmentat en la Comunitat un 37%, fent-la una de les autonomies amb major nombre d'"okupes", superant les 1.600 ocupacions en parc públic".

Peris ha criticat que "encara que l'Estat tinga les competències per a modificar la llei actual, la Comunitat Valenciana no pot mantindre's al marge d'aquest problema que va en augment", per això Peris ha demanat que "dins de les competències que té la Generalitat s'adopten les mesures necessàries, ja que aquest problema genera inseguretat en els barris, i empitjora la qualitat de vida dels veïns". Així mateix, la portaveu adjunta de Cs ha proposat "canviar l'actual pla d'oficines per la creació d'una Oficina Virtual d'Habitatge, que done servei a tots els ciutadans, tant si demanden una ajuda pública d'habitatge com als propietaris que veuen vulnerat el seu dret de propietat privada davant les ocupacions il·legals".

Arxivat a:

Destacats