Cs proposa a Bravo activar un Pla Reactiva II per a reforçar la justícia valenciana

Guardar

Mamen Peris, portaveu adjunta de Cs
Mamen Peris, portaveu adjunta de Cs

Ciutadans en Les Corts Valencianes (Cs) ha proposat a la consellera de Justícia, Gabriel Bravo, activar un Pla Reactiva II per a continuar reforçant l'administració de la justícia valenciana davant la congestió judicial en la qual alguns jutjats de la Comunitat Valenciana es troben. En compareixença de la consellera Bravo, a petició de Cs, la portaveu adjunta de la formació liberal, Mamen Peris, ha assenyalat que "encara que el Pla Reactiva va ser una iniciativa constructiva les dades objectives mostren que encara existeix lentitud en els processos judicials sobretot per la falta de personal especialitzat".

En aquest sentit, Peris ha apel·lat a la necessitat que la Comunitat Valenciana incorpore noves eines com el sistema de dictat "que ajudaria a agilitzar els retards" i ha criticat que "la Comunitat Valenciana s'haja quedat fora d'aquest pla de digitalització, activat pel Ministeri de Justícia, i que contribuiria a agilitzar els processos embossats". La portaveu adjunta de Cs també ha assenyalat la importància d'"apostar per la mediació" i ha advertit que "les plantilles es troben minvades, i les baixes per estrés i ansietat a causa de la càrrega de treball, obliguen a incorporar noves vies per a alleugerir el treball dels funcionaris".

No obstant això, Peris ha remarcat que "el Pla Reactiva es va valorar de manera positiva, però cal fer una radiografia de com estan els jutjats". En aquest sentit, la portaveu adjunta ha subratllat que "com assenyalen des dels sindicats el treball es tira avant per les hores extra i el bon fer del personal".

Arxivat a:

Destacats