Cs exigeix a Mas paralitzar el decret que posa en risc la continuïtat dels centres socials

Guardar

La diputada de Cs María Quiles
La diputada de Cs María Quiles

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha exigit a la vicepresidenta d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, que paralitze el decret que va posar en marxa la seua antecessora Mónica Oltra i que posa en risc la continuïtat dels centres socials. "El decret de tipologies de centres és inassumible per als sectors afectats i, el més important, no hi ha una memòria que garantisca la viabilitat econòmica", així s'ha pronunciat la portaveu d'Igualtat del grup parlamentari, María Quiles.

La diputada ha exigit a Mas "arribar a consensos amb els sectors afectats" que, segons els mateixos professionals, "només van disposar de sis dies per a presentar al·legacions que després, des de la mateixa Conselleria, van canviar".

Quiles ha explicat que "amb aquest decret es posen en risc 10.000 places de residències que s'eliminarien, quan la Comunitat Valenciana ja té un dèficit de més de 22.000, un increment de cost per plaça de mil euros més al mes, que acabarà pagant l'usuari, i unes ràtios inassumibles per al sector i que espantarà les inversions". "L'usuari tampoc podrà triar on vol anar i el Servei d'Atenció domiciliària ni es contempla, creiem que aquest projecte el que portarà serà mal servei per als més vulnerables i males dades per a la nostra economia", ha subratllat.

"L'única cosa que li demanem a la nova consellera és que escolte el sector i, sobretot, que tinga en compte a l'usuari i l'enorme dèficit de places que ja arrosseguem en la Comunitat Valenciana", ha conclòs Quiles.

Arxivat a:

Destacats