Cs exigeix al Consell augmentar l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda a les platges valencianes

Guardar

Playas accesibles
Playas accesibles

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha exigit al Consell augmentar els punts accessibles al bany a les persones amb mobilitat reduïda a les platges de la Comunitat Valenciana. El grup parlamentari ha presentat una iniciativa, en forma de Proposició No de Llei (PNL), amb l'objectiu de complir amb els drets de les persones amb discapacitat i amb la legislació vigent d'accés i no discriminació a les platges del litoral valencià.

El portaveu de Medi ambient de Cs en Les Corts, Eduardo del Pozo, ha reclamat que "totes les platges de la Comunitat Valenciana estiguen accessibles per a totes les persones mobilitat reduïda" i "aconseguir que el litoral valencià siga el major exemple d'accessibilitat d'Espanya i referent a Europa". Malgrat que en 17 anys els accessos de bany han augmentat de 22 a 87, la Comunitat Valenciana compta amb més de 200 platges "pel que encara queda molta faena per fer", ha assenyalat del Pozo. El diputat liberal, a més, ha demanat al Consell "realitzar un estudi per a saber quines són les platges més usades per les persones amb mobilitat reduïda i posar en marxa mesures per a millorar l'accés".

En aquest sentit, el parlamentari ha manifestat la importància de "que es destinen més recursos econòmics per a adquirir material, com a cadires o crosses amfíbies, més aparcaments per a aquestes persones prop de la platja, passarel·les en la riba de la platja i dispositius visuals i sonors que ajuden a les persones amb discapacitat sensorial entre altres". "Entenem que l'accés a les platges per a aquestes persones s'aconsegueix condicionant les instal·lacions i els serveis d'aquestes", ha afegit el diputat.

Per això des de Cs s'ha demanat a la Conselleria competent "publicar en temps real l'estat en el qual es troba cada platja i els serveis dels quals disposa". També el grup parlamentari liberal ha instat el tripartit a "incrementar el número de personal especialitzat i que es col·labore amb els ajuntaments per a revisar l'estat d'accessibilitat de les platges".

Arxivat a:

Destacats