Cs exigeix abaixar impostos, reduir traves a les renovables i crear un pla d'ajudes per als sectors afectats per la crisi

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts valencianes, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts valencianes, Ruth Merino

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha exigit abaixar impostos, reduir les traves a les energies renovables i aprovar un pla d'ajudes directes per als sectors productius més afectats per l'actual crisi. Durant la sessió de control, Merino ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a "no desentendre's" i a actuar amb "responsabilitat" sense esperar que "li solucionen la papereta des de Madrid".

A més, la líder parlamentària de Ciutadans ha lamentat que els socis de Puig en el Consell "es neguen a avançar i a prosperar perquè s'obstinen a fer de la Comunitat Valenciana un territori ancorat en el passat, més pobre i amb menys oportunitats". Per això, li ha tingut la mà a Puig per a "les coses importants, com superar aquesta crisi".

Concretament, Merino ha proposat reduir l'IRPF per als trams per davall de 50.000 euros, eliminar l'Impost de Successions i Donacions, augmentar el mínim exempt en el de Patrimoni i aprovar bonificacions fiscals per als joves emprenedors. "Volem deixar de ser l'infern fiscal d'Espanya", ha subratllat, i ha lamentat que el "modus operandi" del tripartit siga "convéncer a colp de titular i governar a colp d'impostos".

A més, també ha proposat, per a frenar l'impacte de la inflació, que l'IRPF s'adapte a ella. I, per a ajudar als sectors productius afectats, ha defensat prioritzar el pressupost, eliminant la despesa supèrflua per a aprovar un pla autonòmic d'ajudes directes. Quant a l'energia, Merino ha lamentat les traves administratives per a la instal·lació de renovables i ha denunciat que "malgrat omplir-se la boca parlant de transició ecològica", el tripartit "solo posa traves i excuses". "Inventar-se 2.000 milions d'euros en els pressupostos o introduir una taxa turística no són solucions per a suportar aquesta crisi", ha assegurat.

Arxivat a:

Destacats