Cs exigeix a Marzà que demane rectificar el BOE que "atribueix orígens catalans a les societats musicals valencianes"

Guardar

patricia garcía
patricia garcía

La diputada de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes i portaveu de Cultura, Patricia García, ha exigit al conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que demane al Ministeri d'Educació una rectificació del Boletín Oficial del Estado del passat dijous 6 de maig, en el qual es nomena les societats musicals de la Comunitat Valenciana com a Patrimoni Cultural Immaterial i, en el text, "els atribueix orígens catalans".

García ha qualificat aquest fet d'"insult a les nostres bandes i a la nostra cultura", per la qual cosa ha exigit a Marzà que sol·licite, amb caràcter urgent, la rectificació del BOE, ha indicat la formació en un comunicat.

"Esperem que el conseller faça el seu treball i que no li pese la seua ideologia catalanista. Com a màxim responsable de la cultura en la Comunitat Valenciana no hauria de permetre que el reconeixement a les nostres bandes, a la cultura i tradicions valencianes, quede entelat d'aquesta manera", ha afegit.

La diputada ha felicitat les societats musicals per "tan merescut reconeixement" i ha criticat que des de les diferents institucions "s'intente ideologitzar utilitzant totes eines possibles, com en aquest cas és el BOE".

Arxivat a:

Destacats