Cs denúncia que el tripartit "continua sense fer públiques les llistes d'espera de les cites amb especialistes"

"El principal problema de la sanitat pública són els temps que cal esperar per a aconseguir cita en atenció especialitzada", assegura Llopis

Guardar

El portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Fernando Llopis
El portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Fernando Llopis

El portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Fernando Llopis, ha lamentat que el tripartit continue sense voler fer públiques les llistes d'espera amb especialistes i proves diagnòstiques. "Per a la majoria dels valencians, el principal problema de la sanitat pública són els temps que cal esperar per a aconseguir cita en atenció especialitzada i per a ingressar en un hospital de forma no urgent", ha explicat Llopis.

La iniciativa de Cs que s'ha debatut hui en la Comissió de Sanitat demanava al Consell publicar de manera constant i actualitzada les llistes d'espera de les consultes externes, així com proves diagnòstiques i terapèutiques per a garantir una bona qualitat i servei de la sanitat pública a tots els valencians. Llopis ha denunciat que "el tripartit continua volent ocultar un tema que afecta en la qualitat de la nostra sanitat, així com en la transparència que els governants han de donar a la ciutadania. Conéixer les dades i fer que siguen públics fa que siga possible fer balanç de la situació actual i detectar els punts principals de millora".

El diputat liberal ha explicat que "tot comença amb el mesurament i la publicitat dels indicadors. El primer pas per a millorar és conéixer la situació del sistema, les seues fortaleses i les seues febleses i recordar una màxima. Tot valencià ha de ser atés de la mateixa forma independentment del lloc on viva. No obstant això, Llopis declara que "això no és així, i la vida o la mort depén terriblement de l'àrea de salut a la qual està assignat. La informació de les llistes d'espera pot fer justificable aqueix decret de places de difícil cobertura, la localització de protocols de funcionament erronis o llocs on estan sent mal utilitzats."

La formació taronja ha afegit que "és increïble que després de set anys en el govern des dels portaveus del tripartit li tiren la culpa a la informàtica de la Conselleria de Sanitat de la qual han afirmat hui "encara va sobre pedals". El Botànic incompleix la normativa, davant el problema hi ha dues opcions: amagar-ho o afrontar-ho. Nosaltres considerem que s'ha de fer el segon i el tripartit sembla que està per la labor del primer". El diputat de Cs ha remarcat que "és una cosa que fins a ha denunciat el Síndic de Greuges, tota aquesta informació que reclamem hauria d'estar a l'abast de l'usuari perquè així ho diu la normativa vigent," al mateix temps que ha subratllat que "d'aquesta manera s'estan vulnerant els drets dels valencians."

Arxivat a:

Destacats