Cs denuncia la situació crítica del SAMU a la Comunitat Valenciana

Llopis: "Fins a un 40 % d'ambulàncies està circulant aquest estiu sense metge, la Conselleria ha de respondre i prendre mesures"

Guardar

El portaveu de Sanitat de Cs, Fernando Llopis
El portaveu de Sanitat de Cs, Fernando Llopis

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha denunciat la situació crítica que viu el Servei d'Assistència Mèdica d'Urgències (SAMU) en la Comunitat Valenciana que no té metges especialistes. Recentment, s'ha conegut que cap facultatiu de la província d'Alacant s'ha inscrit en la llista de metges voluntaris per a ambulàncies del SAMU, per això, el diputat liberal ha preguntat a la Conselleria de Sanitat "a quines conclusions s'arriba davant el fet que no hi haja sol·licituds de facultatius per a cobrir les places de SAMU".

El portaveu de Sanitat de Cs, Fernando Llopis, ha criticat que "fins a un 40% d'ambulàncies estan circulant sense metges especialistes", que com ha explicat Llopis, "en el millor dels casos reben indicacions de manera telefònica a través d'un metge coordinador, alguna cosa que no es pot sostindre". En aquesta línia, Llopis ha lamentat la "situació insostenible que viuen els facultatius", i ha preguntat al conseller "quines accions es té pensat dur a terme des de la Conselleria per a millorar aquesta situació".

Des de Ciutadans s'ha demanat la compareixença de la directora de Serveis d'Emergències Sanitàries perquè "explique la situació que viu el SAMU" i posar "mesures que milloren les condicions laborals que viuen els metges en aquest servei, i poder atraure l'oferta, ja que és "un servei essencial". A més, Llopis ha sol·licitat la presència del conseller en Corts, Miguel Mínguez, perquè "explique aquesta política", i si "considera raonable que una colonoscòpia siga realitzada per un tècnic sanitari o un infermer sota les ordres telefòniques d'un metge de digestiu". "Imagine que no ho veurà raonable, llavors tampoc entenc per què veu raonable que una emergència mèdica no siga atesa per un metge", ha conclòs Llopis.

Arxivat a:

Destacats