Cs denúncia les "preocupants" xifres de violència de gènere en menors en la Comunitat Valenciana

Guardar

La portaveu de Cs en l'àrea d'Igualtat, María Quiles
La portaveu de Cs en l'àrea d'Igualtat, María Quiles

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha denunciat les "preocupants" xifres de violència de gènere en menors en la Comunitat Valenciana. El grupo parlamentario a través d'una iniciativa en forma de Proposició No de Llei (PNL), ha demanant augmentar les campanyes de sensibilització sobre violència de gènere, en els centres educatius, davant l'increment de casos de víctimes menors. La formació taronja ha lamentat que la Comunitat Valenciana tinga unes xifres tan elevades en casos mortals per violència contra la dona, “alguna cosa que s'agreuja en veure que en el 2021 han sigut molts els menors involucrats”.

La portaveu de Cs en l'àrea d'Igualtat, María Quiles, ha demanat que “s'augmenten els plans de sensibilització i campanyes de prevenció en les xarxes socials perquè resulten escassos davant tals xifres”. A més, Quiles ha exigit que s'avaluen els plans actuals per a veure “en què s'està fallant” ja que “per desgràcia som la tercera comunitat, per darrere d'Andalusia i Catalunya, en víctimes mortals per violència masclista”.”Les xifres són preocupants ja que una de cada sis víctimes menors per aquesta mena de violència resideix en la Comunitat Valenciana”, ha afirmat Quiles, qui ha manifestat que “davant aquesta situació tan alarmant és clar que cal actuar perque hi ha un important problema amb els menors”.

“L'any passat, 41 menors van ser enjudiciats per delictes de violència sobre la dona amb imposició de mesures en la Comunitat Valenciana, una dada d'especial interés i preocupació pel que concerneix al futur de la societat, doncs, mentre el número a Espanya disminueix un 6% respecte a l'any anterior, els joves valencians representen el 18% del total estatal”, ha lamentat la parlamentària. En aquest sentit, Quiles ha ressaltat que encara que existeixen plans en instituts i col·legis, així com convenis entre les universitats púbiques i la Conselleria d'Igualtat “no són suficients” i “cal anar més enllà, per a frenar les terribles xifres que ens arriben”.

Arxivat a:

Destacats