Cs denuncia l'abandó als pacients que no tenen covid: "la llista d'espera és de 100 dies a la Comunitat Valenciana"

Guardar

El portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Fernando Llopis
El portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Fernando Llopis

El portaveu de Sanitat del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Fernando Llopis, ha denunciat que el Consell, "a causa de la pandèmia, ha abandonat als pacients d'altres malalties en molts casos greus", com demostra que "la llista d'espera se situe ja en els 100 dies a la Comunitat Valenciana" i que "el 25 per cent dels valencians hagen d'esperar més de sis mesos".

"Hi ha multitud de malalts amb patologies cròniques o oncològiques que estan patint un abandó per part del sistema sanitari i que tenen fins i tot dificultats per a ser atesos pel metge", ha explicat Llopis, qui ha anunciat que "Ciutadans exigirà des de les Corts a la Conselleria de Sanitat que adopte mesures per a atendre de manera adequada a tots els pacients".

Sobre aquest tema, el diputat del grup liberal ha comentat que "hi ha especialitats com a dermatologia que han passat de no tindre llista d'espera al fet que aquesta cresca sense descans, o ginecologia que ha augmentat un 50 per cent en tan sols tres mesos". "L'increment de les llistes d'espera quirúrgiques només és la punta de l'iceberg del desastre de la gestió sanitària del tripartit", ha criticat, i ha denunciat que "ja no es fan públics les dades de les llistes d'espera diagnòstiques" perquè el tripartit "pretén evitar que es revele la seua desastrosa gestió". Ciutadans, tal com ha assegurat el diputat, ha reclamat que aquesta informació es faça pública perquè "els valencians tenim dret a conéixer-la".

A més, Llopis ha explicat que el sistema està col·lapsat per "la falta de mitjans humans i mesures eficaces" i ha reclamat "una dotació urgent de places estructurals per a metges" en lloc del pegat de la Conselleria de Sanitat de canviar els contractes de guàrdies. Ha considerat "imprescindible" augmentar les places de metges i modificar els protocols dels facultatius perquè el temps es puga dedicar a una atenció de qualitat i no als tràmits burocràtics.

Arxivat a:

Destacats