Cs denuncia el "col·lapse" de l'Atenció Primària i considera que fan falta "més especialistes i menys socialistes" en Sanitat

Fernando Llopis lamenta en la Comissió de Sanitat que malgrat haver-hi més inversió, els indicadors de qualitat empitjoren

Guardar

Fernando Llopis, portaveu de Sanitat del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts
Fernando Llopis, portaveu de Sanitat del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts

El portaveu de Sanitat del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Fernando Llopis, ha denunciat la situació de "col·lapse" que travessa l'Atenció Primària sanitària i ha denunciat que, malgrat haver-hi més inversió, els indicadors de qualitat són pitjors. "No es tracta de gastar més, sinó de gestionar millor", ha defensat durant la compareixença de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la Comissió de Sanitat.

Llopis ha assegurat que en la sanitat valenciana "fan falta més especialistes i menys socialistes" i ha enlletgit que el Consell haja preferit "la lleialtat a la capacitat". "La pandèmia ha posat de manifest tots els sistemes del sistema públic valencià", ha afegit, i ha enumerat els principals problemes que travessa, com són les llistes d'espera, la sobrecàrrega de treball per als professionals o que en els centres de salut no s'agafe ni el telèfon.

El diputat del grup liberal ha criticat que el Pla de Sanitat per a l'Atenció Primària "arriba tard" i, d'altra banda, ha celebrat que "per fi" es vaja a dur a terme un decret per a cobrir les places de difícil cobertura, alguna cosa que "Cs porta demanant mesos". A més, ha preguntat si es renovaran els contractes sanitaris Covid, quins són els centres que es construiran en els pròxims tres mesos i quines accions es duran a terme per a reduir els contingents de metges.

Arxivat a:

Destacats