Cs denuncia l'"abandó" a les associacions de pàrkinson i reclama el seu reconeixement oficial per a rebre ajudes estables

Llopis: "No té sentit que aquestes organitzacions que ofereixen teràpies que no es realitzen en la sanitat pública es puguen quedar sense subvencions"

Guardar

Fernando Llopis reunit amb representants d'associacions de pàrkinson
Fernando Llopis reunit amb representants d'associacions de pàrkinson

El portaveu de l'àrea de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Fernando Llopis, ha denunciat l'"abandó" del Consell a les associacions de pàrkinson i ha exigit que les reconega com a centres oficials per a rebre subvencions de manera estable. Llopis ha explicat que aquestes associacions fins hui no poden rebre ajudes directes, sinó que han de concórrer a ajudes competitives, la qual cosa genera una "gran incertesa".

"No té cap sentit que aquestes organitzacions que fan costat als malalts i que ofereixen teràpies que no es realitzen en la sanitat pública es queden fora de la possibilitat de rebre subvencions", ha subratllat Llopis, i ha comentat que el pàrkinson és "la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent". Per això, aprofitant que hui se celebra el Dia Mundial del Parkinson, el diputat liberal s'ha reunit amb l'Associació Parkinson València i ha anunciat que Cs registrarà una Proposició No de Llei (PNL) per a instar la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives al fet que "no abandone a aquests pacients".

A més, Fernando Llopis ha defensat que "aquestes associacions donen un servei fonamental" i ha lamentat que "en moltes localitats, especialment en les menys poblades, aquest servei es posa en risc si no hi ha una certa estabilitat en la concessió de les ajudes".

Arxivat a:

Destacats