Cs demana un pla específic d'ajudes per a garantir el lloguer als refugiats ucraïnesos

Mamen Peris exigeix al Consell "màxima solidaritat i garanties de seguretat" per als més de 1.500 exiliats que ja han arribat a la Comunitat Valenciana

Guardar

Mamen Peris, portaveu adjunta de Ciutadans a Les Corts
Mamen Peris, portaveu adjunta de Ciutadans a Les Corts

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha demanat a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que pose en marxa un pla específic d'ajudes per a garantir l'accés a un immoble en règim de lloguer a totes les persones refugiades procedents d'Ucraïna que ho sol·liciten.

Tal com ha assenyalat la portaveu adjunta de la formació liberal en el parlament autonòmic Mamen Peris, "només a la Comunitat Valenciana ja han arribat 1.500 persones des d'aquest país, a causa de la guerra, i, d'elles han sigut acollides unes 180". "Es tracta, segons l'ONU, de l'èxode més ràpid de tots els que han ocorregut a Europa en els últims huitanta anys i tots els que fugen ho fan en un context desolador i davant el desemparament de no saber quan ni com podran tornar a les seues llars, si és que finalment poden", ha afegit.

Per això, Peris ha instat el Consell a "donar resposta immediata, aplicar mesures excepcionals i d'emergències i, entre elles, prioritzar la necessitat de garantir un allotjament segur a aquestes famílies, que s'estan trobant amb la dificultat d'haver de depositar elevades fiances com a condició per a poder signar un contracte de lloguer".

Entre les mesures proposades per a facilitar l'accés a l'habitatge, Cs ha plantejat la possibilitat que, "de manera extraordinària", s'allibere el propietari que llogue un habitatge a famílies refugiades de l'obligació legal de depositar la fiança en l'Agència Valenciana Tributària. "L'Administració ha de ser part d'aqueix compromís màxim de protecció i seguretat per a totes aquestes persones que fugen desesperades davant la massacre del seu país", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats