Cs demana més personal per a realitzar proves diagnòstiques i convenis amb laboratoris concertats

Llopis critica el “caos i el col·lapse” sanitari i denúncia que “estem pagant la falta dels 3.000 sanitaris que el Consell va acomiadar al juny”

Guardar

El portaveu de Sanitat de Cs en Les Corts, Fernando Llopis
El portaveu de Sanitat de Cs en Les Corts, Fernando Llopis

Ciutadans (Cs) ha reclamat la contractació de més personal per a realitzar proves diagnòstiques i dur a terme convenis amb laboratoris concertats perquè els resultats siguen més ràpids i millorar així la prevenció i el rastreig dels casos de Covid a la Comunitat Valenciana. Així ho ha avançat el portaveu de Sanitat de Cs en Les Corts, Fernando Llopis, qui ha denunciat que “el sistema de rastreig no funciona” i ha proposat també obrir els Punts d'Atenció Continuada els caps de setmana per a la realització de proves i pagar mòduls addicionals al personal que vulga fer aquesta tasca amb l'objectiu d'evitar que els hospitals es col·lapsen.

“Estem pagant la falta d'aqueixos 3.000 sanitaris que el govern del tripartit va acomiadar al juny”, ha subratllat, al mateix temps que ha lamentat “la improvisació i el caos, sense que ningú siga capaç de planificar solucions”. En aquesta línia, Llopis ha apostat per “recuperar sistemes de triatge en els centres de salut per a evitar mesclar pacients amb diferents malalties i evitar els contagis”.

A més, ha proposat “gestionar les vacances i els dies d'assumptes propis del personal de manera que puguen gaudir-los més enllà del calendari previst”. El diputat de Ciutadans s'ha pronunciat així davant la situació de saturació de l'atenció primària, amb llargues demores per a les cites i per a obtindre els resultats de les proves, a causa de la sisena ona del covid i a les vacances del personal.

D'altra banda, el diputat del grup liberal ha criticat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'haja desentés de la realització d'esdeveniments nadalencs, com les cavalcades de reis. “No pot delegar la decisió als Ajuntaments si no els subministra les dades de contagi a temps”, ha afegit, i ha considerat “un contrasentit que puguen suspendre's aquests esdeveniments en un municipi, però celebrar-se en el del costat, ja que es podria fins i tot congregar més gent”.

Arxivat a:

Destacats