Cs demana intensificar la prevenció d'incendis a la Comunitat Valenciana davant els alarmants focs en la resta del país

Guardar

Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts
Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat, a través d'una Proposició No de Llei (PNL), ampliar les mesures de prevenció d'incendis en la Comunitat davant els "alarmants" focs, com ha advertit el diputat Eduardo del Pozo, que estan assolant la resta d'Espanya. Del Pozo ha instat el Consell a potenciar les campanyes de conscienciació, control i vigilància de les muntanyes, així com augmentar els mecanismes de prevenció, en els mesos d'estiu quan més incendis es produeixen.

El diputat Eduardo del Pozo ha demanat que "s'augmenten els recursos humans i econòmics per a la conservació i el manteniment dels boscos". Del Pozo ha explicat que "la dramàtica situació que està vivint Espanya en el que a incendis es refereix, on milers d'hectàrees estan cremant, no és aliena a la Comunitat Valenciana" per això el parlamentari ha manifestat "la importància d'augmentar els recursos per a prevenir en la nostra autonomia possibles focs", i també per a "millorar la sostenibilitat dels boscos, lluitar contra la desertificació i detenir la degradació i pèrdua de la biodiversitat, estant així d'acord amb els objectius dels ODS 2030". A més, el diputat liberal ha manifestat "la importància de l'ús de les tecnologies per a la prevenció com la implantació d'una aplicació mòbil que permeta a la ciutadania avisar de possibles incendis".

"És imprescindible també impulsar una educació ambiental en els col·legis que permeta als ciutadans participar en la protecció del medi ambient, perquè no oblidem que un 96% dels incendis són fruit de l'activitat humana", ha manifestat Del Pozo, qui també ha recalcat la "importància" d'"incentivar el desenvolupament de l'agricultura i la ramaderia com a actius contra els incendis són mesures que el Consell s'oblida i ajudarien molt. Així mateix, el parlamentari ha exigit al Govern valencià que reclame al Govern central "més dotació econòmica i humana, així com implantar un Pla de Reforestació Nacional i promoure la cooperació entre totes les administracions".

Arxivat a:

Destacats