Cs demana a Grezzi que "complisca amb el compromís de recuperar les restes fundacionals de la Plaça de la Reina"

Guardar

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que "complisca amb el compromís de recuperar les restes fundacionals de la Plaça de la Reina" i encarregue un pla d'intervenció arqueològica per a realitzar excavacions en la part nord de la plaça, "tal com figura en una moció signada juntament amb la responsable de Patrimoni, Gloria Tello".

En aquest sentit, Giner ha enlletgit al responsable de Mobilitat que "haja donat llargues públicament" a aquest projecte quan l'acord impulsat per ell mateix recull, "molt clarament", el compromís d'escometre aquests treballs per a la recuperació del patrimoni romà. "Una obligació que a més va ser demandada per la Conselleria de Cultura", ha puntualitzat, segons ha informat la formació en un comunicat.

"Cada nou descobriment respecte a les excavacions de la Plaça de la Reina ens deixa més sorpresos i avergonyits", ha lamentat, al mateix temps que ha afirmat que "primer es va saber que el govern local havia ocultat deliberadament un informe realitzat per la Universitat Politècnica de València, en el qual es detallava molt clarament l'existència de restes d'època romana i visigoda, la qual cosa hauria donat peu a realitzar el tast que Grezzi va decidir no escometre".

"Tot això, suposem, perquè no volia que aquests treballs de recuperació del patrimoni entorpiren la inauguració d'una de les seues joies electorals, la Plaça de la Reina", ha declarat.

Així mateix, Giner ha asseverat que "Grezzi havia de tindre tanta por que ni tan sols va incloure aquest informe en l'expedient, a pesar que és obligatori perquè el va encarregar la pròpia direcció d'obres en sospitar que s'anaven a tapar restes d'incalculable valor".

"Però és que, en aqueix mateix expedient, després ens trobem amb la moció que ell mateix havia signat amb Tello, datada de febrer d'aquest mateix any, en el qual es comprometia a fer treballs d'excavació per a explorar aquestes troballes", ha denunciat.

"QUE ES DEIXE D'EXCUSES"

Per això, ha exigit a l'edil de Mobilitat que "es deixe d'excuses i complisca amb aqueix compromís". "No tolerarem, en absolut, que torne a eixir públicament a dir que una moció signada per ell mateix, ni més ni menys, no li compromet a res", ha expressat.

Fernando Giner ha indicat que aquest acord entre les àrees de Mobilitat i Patrimoni de l'Ajuntament de València "es desprén d'un informe que va realitzar la mateixa Conselleria de Cultura, que va ser la que va animar a fer aquests treballs d'excavació per l'alt interés científic que tenia identificar i estudiar les restes trobades fins al moment, segons apareix en el document emés".

"Una vegada més Compromís només compleix amb els seus militants i no amb el conjunt de la ciutat de València", ha censurat, i ha afirmat que "a Grezzi no li hauria costat res fer aqueixos treballs arqueològics quan la plaça estava oberta de dalt a baix per a la seua remodelació".

Finalment, ha asseverat que, "ja que no ho ha fet, no li quedarà més remei que alçar el sòl nou, amb el sobrecost que això suposarà per a unes obres que ja s'han elevat més del que estava previst". "Exigim explicacions per aquesta actitud i, sobretot, demanem que es complisca amb l'acord signat", ha conclòs Giner.

Destacats