Cs demana eliminar impostos a l'energia, adaptar l'IRPF a la inflació i aprovar un pla d'ajudes a sectors afectats

Merino reclama que la mascareta no siga obligatòria en interiors

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts, Ruth Merino

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Ruth Merino, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, un pla per a fer front a l'actual crisi econòmica que contemple eliminar els impostos a l'energia, adaptar el tram autonòmic de l'IRPF a la inflació, aprovar un pla d'ajudes directes als sectors econòmics afectats i apostar per les energies renovables.

En la roda de premsa després de la junta de síndics, Merino ha criticat que Puig "sempre arriba tard per a prendre decisions" i ha apostat per "reduir el preu de la llum eliminant els impostos i deflactar l'IRPF per a esmorteir la inflació, que està desorbitada". En aquest sentit, la líder del grup liberal ha advocat per "prioritzar la despesa i reordenar el pressupost per a aprovar ajudes directes per als sectors econòmics més afectats per la situació actual". "Demanem a Puig que actue com més prompte millor, que es deixe d'ideologies i que pense de manera pragmàtica el que és bo per a l'economia", ha afegit, i ha reclamat que es reduïsca la burocràcia per a la instal·lació de plantes d'energies fotovoltaiques.

A més, Merino ha proposat l'eliminació de l'obligatorietat de les màscares en interiors. Segons ha explicat, els experts assenyalen que l'alt percentatge de vacunació i les mateixes característiques de la variant Òmicron permeten establir un full de ruta cap a la fi de l'excepcionalitat. Per això, el grup parlamentari liberal ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Consell exigisca en el Consell Interterritorial de Salut que les màscares deixen de ser obligatòries en els interiors, menys en transport públic, centres sanitaris i residències de majors, segons la situació epidemiològica.

Arxivat a:

Destacats