Cs demana la dimissió de José María Ángel com a responsable d'Emergències pel "tren de l'infern"

Eduardo del Pozo considera que l'incident “no pot quedar-se en mera anècdota” i demana “depurar responsabilitats polítiques”

Guardar

Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts
Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts

Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes ha demanat la dimissió de José María Ángel com a secretari autonòmic d'Emergències pel "tren de l'infern" de Begís, en paraules del diputat liberal Eduardo del Pozo, qui considera que els fets ocorreguts en el comboi que es va veure embolicat en les flames de l'últim incendi forestal en la zona "són d'una gravetat, que, en cap cas pot quedar-se en una simple anècdota".

"Gràcies a la professionalitat de la maquinista, no va ocórrer una desgràcia molt major, però la negligent actuació de les Administracions sí que ha provocat que diversos passatgers resultaren ferits greus i es posara en perill la vida de 49 persones", ha subratllat el diputat, per a qui aquests fets "obliguen a depurar responsabilitats polítiques".

"No es va complir la normativa ni el protocol d'emergències desenvolupat per la mateixa Agència de Seguretat i Respostes a les Emergències i aquesta setmana hem vist un encreuament d'acusacions entre Govern i Generalitat que no aclareixen per què no es va frenar la circulació del tren abans", ha afegit. En aquest sentit, Del Pozo ha assenyalat que "existeix una investigació judicial que determinarà responsabilitats penals, però la justícia no entra a valorar les polítiques".

Per això, per al parlamentari de la formació liberal, "és incomprensible que Ángel seguisca en el seu lloc", perquè, segons ha recordat, "la mateixa consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en la seua recent compareixença en les Corts, va insinuar que el secretari autonòmic seria el responsable". "Exigim a Bravo que no espere més i, davant unes evidències tan contundents, prenga decisions immediatament dins del seu departament. Si no cessa a José María Ángel, eludint tota responsabilitat, serà ella la que haja de deixar el càrrec per desistiment de funcions", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats