Cs demana aprofitar la gigafactoria de Sagunt per a avançar en la competitivitat i el desenvolupament econòmic

Guardar

El diputat de Ciutadans en Les Corts Carlos Gracia
El diputat de Ciutadans en Les Corts Carlos Gracia

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Carlos Gracia ha celebrat la confirmació que la gigafactoria de bateries de l'empresa Volkswagen vaja a instal·lar-se a Sagunt i ha demanat "aprofitar aquesta oportunitat per a avançar en competitivitat i desenvolupament econòmic de tota la Comunitat Valenciana".

Gracia ha subratllat que es tracta d'"una molt bona notícia per a la indústria de l'automoció, que en els pròxims anys té que transicionar sí o sí al vehicle elèctric". El portaveu de Cs en l'àrea d'Indústria ha explicat que "comptar amb aquesta factoria ací reduirà els costos logístics i farà que el canvi de model industrial tan necessari siga cada vegada més fort". A més, el parlamentari liberal ha destacat que la ubicació d'aquesta empresa "suposarà un impuls a la creació d'ocupació de qualitat" i "farà possible consolidar el sector de l'automòbil com un dels més competitius en la indústria valenciana".

D'altra banda, Gracia ha insistit en la "necessitat d'aplicar mesures urgents que pal·lien la pujada dels preus de l'energia". Entre altres qüestions, ha proposat al Consell "posar en marxa una línia d'ajudes específiques als sectors productius més afectats per l'increment del cost energètic", així com "adaptar l'IRPF autonòmic de les famílies valencianes a la pujada de la inflació".

Destacats