Cs defensa que Montón isquera del Govern i suggereix que pot tornar a la política després de l'arxivament de la seua causa

Guardar

carmen_monton
carmen_monton

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha defensat aquest dimecres que la socialista Carmen Montón dimitira com a ministra de Sanitat després de sorgir "sospites" sobre el seu màster en la Universitat Rei Juan Carlos i ha suggerit que, ara que la causa oberta per aquest assumpte ha sigut arxivada, l'afectada podria tornar a la política.

En una roda de premsa en el Congrés, el 'número dos' del partit taronja ha insistit que els polítics tenen "un plus de responsabilitat" que els obliga a "apartar-se" de la seua activitat "tot just començar", és a dir, quan apareixen les primeres sospites sobre la seua "neteja".

"Els polítics han d'apartar-se per a no tacar les institucions a les quals pertanyen i, si un jutge arxiva el cas, tornes a l'activitat política", ha afirmat Villegas.

En els casos de "corrupció política", ha puntualitzat el dirigent de Ciutadans, els polítics han de dimitir en el moment en què són imputats. "És un moment molt inicial del procés, però és que a Espanya s'ha robat molt i cal apartar-se tot just començar", s'ha justificat.

No obstant això, ha insistit que la seua formació està oberta al fet que els partits arriben a un acord sobre en quin moment ha de produir-se la dimissió per a donar garanties als ciutadans que s'aniran quan hi haja "sospites" i no es produïsquen situacions ridícules com que s'exigisquen dimissions immediates quan l'assenyalat és d'un altre partit però no es produïsquen quan són del propi.

HO VAM FER BÉ AMB CIFUENTES

D'altra banda, Villegas ha mostrat el seu "respecte" per la decisió d'una jutgessa de Madrid d'imputar a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes per un presumpte delicte de falsedat documental també relacionat amb el màster que va dir haver cursat en la Rei Juan Carlos.

"Creiem que nosaltres actuem bé en el seu moment demanant explicacions quan es veia que la situació de Cifuentes era insostenible. La jutgessa prendrà la decisió que haja de prendre", ha assenyalat.

Açò sí, ha aprofitat per a subratllar que amb aquesta decisió judicial es "justifica més que mai" l'engegada d'una comissió de recerca en l'Assemblea de Madrid sobre l'existència d'una "presumpta trama de favors a polítics" que es podria haver produït en el citat centre universitari.

Arxivat a:

Destacats