Cs critica que l'Ajuntament té 83 habitatges sense rehabilitar al Cabanyal-Canyamelar

Guardar

El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Narcís Estellés
El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Narcís Estellés

El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València Narcís Estellés ha criticat que la delegació d'Habitatge del consistori "manté 83 habitatges pendents de rehabilitar i definides com a inhabitables en el barri del Cabanyal-Canyamelar" i que podrien.

Estellés ha especificat que aquests habitatges estan situats en la zona on es pretenia prolongar Blasco Ibáñez, de les quals 25 estan tapiades, 13 ocupades il·legalment i algunes es troben en edificis amb possibilitat d'enderrocament, segons ha indicat la formació en un comunicat, a partir de dades obtingudes per respostes a preguntes formulades en la Comissió d'Habitatge del passat mes de desembre.

En tot cas, per a l'edil, "el més sagnant és parlar de recuperar el Cabanyal-Canyamelar però no tindre habitatges disponibles per a 83 famílies". "El desembre de 2021 hi havia 2.210 persones inscrites en Registre de Demandants de Lloguer esperant per a accedir a un habitatge, mentre el novembre de 2020, eren 1.472, és a dir ha augmentat en més de 700 en tot just un any", ha alertat.

"Quan es produeixen desallotjaments en edificis on hi ha propietats municipals, com va succeir fa uns mesos en l'edifici del carrer Lavadero del Cabanyal, ens preguntem com se'ls pot parlar a les famílies de l'absència d'alternatives, quan l'equip de govern té 13 habitatges ocupats il·legalment en eixa zona de la ciutat, a més d'altres 25 tapiades", ha manifestat.

En aquest sentit, ha assegurat que l'edil d'Habitatge, Isabel Lozano, "va manar a famílies desallotjades del carrer Safareig a albergs, però alguns van declinar l'oferta i se'n van anar cases de familiars i fins i tot van denunciar la inacció municipal en la rehabilitació de les cases".

"L'única cosa que han fet en aquest temps és iniciar la redacció del plec de condicions per a rehabilitar un paquet de set habitatges que l'edil Lozano ens va comunicar que volen enviar al Servei de Contractació aquest mes. Això es deu a les nostres denúncies sobre la falta d'acció per a rehabilitar però, així i tot, és poc", ha considerat.

Finalment, sobre el Pla d'Habitatge, l'edil ha assenyalat que Cs "ja ha denunciat en moltes ocasions que és un complet fracàs i, a més, se'ns ha negat l'informe anual del seu compliment".

Destacats