Cs critica el "nou menyspreu a les tradicions valencianes" amb la pancarta de la Verge

Guardar

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat la pancarta de la Verge "no està a l'altura d'una celebració tan important per als valencians".

Per a la formació, que s'haja substituït el tradicional tapís de flors per una lona amb la imatge de la patrona és un "nou menyspreu a les tradicions valencianes". Giner creu que aquest element "baixa la qualitat respecte al que s'ha oferit en altres anys", ha retret en un comunicat.

En aquest sentit, ha assenyalat "la falta de previsió" a l'hora d'adjudicar el contracte: "No és fins a finals d'abril quan s'inicien els tràmits per a adjudicar el contracte menor per al tapís de la Verge, quan havia d'estar llest per a principis de maig. Un contracte en el qual, segurament per falta de temps, ja ni tan sols es parla de 'tapís de flors' sinó d''elements i arranjaments florals'", ha indicat.

"Altres anys s'ha obert un concurs públic per a adjudicar aquesta tasca, tenint en compte que el preu de les flors i l'experiència i dedicació que requereixen la confecció del tapís superen el preu d'un contracte menor. No obstant això, enguany s'ha recorregut a un contracte menor de manera clarament precipitada, que ha tingut com a resultat un producte que queda lluny de la qualitat que s'espera per al dia de la patrona", ha criticat el portaveu.

Per a Giner, "és desesperant el menyspreu que cada dia de manera més explícita mostra aquest govern per les tradicions valencianes".

Per part seua, la regidora delegada de Cultura de Ciutadans, Amparo Picó, ha anunciat que la formació demanarà explicacions per la "falta de previsió en l'adjudicació del contracte, i per què s'ha recorregut a una adjudicació menor i no a un contracte públic per al tapís tradicional".

Arxivat a:

Destacats