Cs critica que el Botànic deixe al sector citrícola "sense protecció en rebutjar més controls a les importacions"

Emigdio Tormo demana més inspeccions en les mercaderies que entren pels ports i més coordinació entre les comunitats autònomes

Guardar

El portaveu d'Agricultura de Ciutadans, Emigdio Tormo
El portaveu d'Agricultura de Ciutadans, Emigdio Tormo

Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes ha criticat que el Botànic deixe “sense suport” al sector citrícola de la Comunitat Valenciana, en rebutjar una en forma de Proposició No De Llei (PNL), de la formació liberal, amb l'objectiu d'augmentar els controls fitosanitaris en els productes que arriben a través dels ports espanyols, i garantir així la competitivitat dels nostres productes.

“No competim en les mateixes condicions, els nostres productors barallen amb una mà lligada a l'esquena, en el difícil mercat internacional”, així s'ha pronunciat el diputat liberal Emigdio Tormo, en la comissió d'Agricultura on ha defensat que “els agricultors valencians s'enfronten a múltiples fronts que els fan impossible aconseguir uns objectius rendibles i sostenibles”.

En aquest sentit, el diputat autonòmic ha exigit que “totes les comunitats autònomes protegisquen i controlen, de manera coordinada, els productes importats a través dels ports”. Tormo ha subratllat “la importància del sector agrícola en la nostra agricultura, sent senyal de la nostra història”.

A més, la iniciativa de Cs també insta a les Corts a demanar al Govern d'Espanya reclamar a la Unió Europea “el tractament en fred perquè la fruita es conserve durant el transport” i que “inste la UE a revisar els Tractats amb tercers països”.

Arxivat a:

Destacats